keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Florentiinit


    Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

    Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

    Florentiinit muistuttavat huomattavasti kauralastuja, vaikkei niissä kauraa olekaan. Rakenne on samanlainen rapean pehmeä (ja rasvainen). Ohje on muokattu Pirkka-lehden reseptistä.

    Florentiinit

    • 2,5 dl kuivahedelmiä (omenaa, karpaloita)
    • 2,5 dl pähkinöitä (pekaaneita, manteleita, cashewpähkinöitä)
    • 1,5 dl vehnäjauhoja
    • 100 g Tummansinistä Keiju-margariinia
    • 2 dl sokeria
    • 0,5 dl (ruokosokeri)siirappia
    Pienennä pähkinät ja kuivahedelmät veitsellä leikkuulaudan päällä suurin piirtein rusinan kokoisiksi. Kaada pähkinät ja hedelmät kulhoon ja sekoita niiden joukkoon vehnäjauho. Mittaa toiseen kulhoon margariini, sokeri ja siirappi ja lämmitä seosta mikroaaltouunissa (tai kattilassa liedellä) sen verran, että margariini sulaa. Sekoita tasaiseksi. Sekoita margariiniseos pähkinöiden, hedelmien ja vehnäjauhojen sekaan.

    Nostele taikinasta leivinpaperin päälle pieniä nokareita, joita voit hieman litistää matalammiksi. Jätä paljon leviämisvaraa. (Tein taikinasta 18 florentiinia, jotka paistoin kahdessa erässä, eli yhdelle pellille mahtui näin yhdeksän florentiinia.) Paista 175 C-asteessa n. 10 min. Vahdi, etteivät florentiinit pala.

    Anna florentiinien jäähtyä pellillä ainakin kymmenen minuuttia ennen niiden siirtämistä muualle, sillä ne ovat uunista tullessaan huomattavan pehmeitä ja kärkkäitä repeämään. Florentiinit ovat myös hanakoita tarttumaan kiinni toisiinsa, joten ne kannattaa säilyttää esimerkiksi leivinpaperilla eroteltuina - jos niitä ylipäätään jää säilytettäväksi asti.


    PS. Jostain syystä tuonne yläkulmaan jäi tuollainen ympyrä, jonka poistamista en nyt jaksa ruveta säätämään. Pahoitteluni :)

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti

    HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

    Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

    - Satu