tiistai 9. maaliskuuta 2010

Soijahiutalesuikerot ja kikhernepasteijat


Tarjosin juhlissani kahta suolaista syötävää. Kuvassa alempana ovat kikhernepasteijat, joiden kuorena käytin tätä taikinaa. Niiden sisälle laitoin kikherneistä, tomaatista, valkosipulista ja yrteistä tehtyä seosta. Pasteijoista tuli hieman mauttomia, joten valkosipulissa ja yrteissä ei kannata kitsastella. Pasteijat kannattaa tarjota lämpiminä, jolloin maut tulevat huomattavasti paremmin esiin - huomasin tämän itse vasta tänään...

Kuvan tarjottimen yläkerrassa on soijahiutaleilla täytettyä lehtitaikinaa. Vieraat pitivät niistä tosi paljon ja niitä olisi pitänyt tehdä ainakin kaksinkertainen määrä. Itse ehdin syödä YHDEN! En mitannut käyttämiäni aineita saatika kirjoittanut niitä ylös, joten seuraava ohje on siitä syystä aika summittainen..

Soijahiutalesuikeroita varten tarvitset:
  • 1 pkt lehtitaikinaa (Lista vegaanisista taikinoista löytyy täältä!)
  • 0,5 pkt (75 g) SoyAppetit soijahiutaleita
  • vettä
  • öljyä
  • nestesavua
  • soijakastiketta
  • siirappia
  • sipulia
  • tomaattipyrettä
Sulata lehtitaikina ohjeiden mukaan. Valmista sillä välin "soijahiutalepekoni". Tee soijahiutaleille kostuke vedestä, öljystä, nestesavusta, soijakastikkeesta ja siirapista. (Hyvä ohje vegepekonille löytyy esimerkiksi Chocochilistä tai Tofu for Twosta, jos oma ohjeeni on jostain syystä muka hieman ylimalkainen.) Imeytä kostuke soijahiutaleisin ja paista paistinpannulla rapeaksi. Paista myös pilkottu sipuli kypsäksi.

Kaulitse lehtitaikinalevyt leveämmiksi - älä lisää niiden pituutta. Kostuta levyn toinen reuna vedellä. Levitä ohut kerros tomaattipyrettä levyn päälle, mutta jätä kostutettu reuna ilman pyrettä. Lisää vegepekoni ja sipuli. Rullaa levy ohueksi rullaksi ja painele kostutettu reuna tiiviisti kiinni, jotta suikerot eivät aukene uunissa. Leikkaa parin sentin levyisiksi paloiksi ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle kyljelleen. Paista uunin alatasolla 225 C-asteessa n. 1o min. Yhdestä paketista tuli kaksi pellillistä.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

4 kommenttia:

  1. Maistettuani soijakiekuroita synttärimaistatuksessa ja tykästyttyäni tein näitä siskonpojan synttäreille. Maistuivat perheen lihaaneillekin! Aion tehdä näitä myös itselleni ja miehelleni toistekin. Kiitos siis hyvästä ja helposta reseptistä!

    -Kemppuli-

    VastaaPoista
  2. Ole hyvä, Kemppuli :) Tein muuten sellaisen havainnon, että nämä voivat paistettaessa aueta, jos ne paistaa leikkauspinta ylöspäin. Ne kannattaakin paistaa saumakohta alaspäin, jolloin suikeron oma paino estää suikeron aukeamisen paistamisen aikana.

    VastaaPoista
  3. Voiko näitä tehdä etukäteen ja raakapakastaa ja sitten paistaa vasta tarjoilupäivänä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En suosittele, koska sulanutta, raakaa lehtitaikinaa ei pitäisi pakastaa uudelleen. Sulatuksen yhteydessä elintarvikkeisiin tulee kaikenlaisia pöpöjä, joten uudella sulatuskerralla niitä tulee enemmän. Valmiit lehtitaikinaleivonnaiset voi vähän huolettomammin pakastaa, joten kannattaa ehkä mieluummin tehdä nämä valmiiksi, pakastaa sitten ja lämmittää tarjoilupäivänä uunissa. Tuolloin näitä ei kannata paistaa ihan tosi kypsiksi ekalla kerralla, jotta ne eivät toisella paistokerralla pala. Itse tosin tykkään näistä enemmän kylmänä kuin uunituoreena, joten nämä eivät välttämättä vaadi lämmitystä ollenkaan.

      Toivottavasti vastauksesta oli jotain apua :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu