tiistai 15. kesäkuuta 2010

Paistinpannukakku


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Hahaa! Nyt sen keksin! Olen jo pitkään miettinyt, mitä suomenkielistä sanaa voisi käyttää puhuttaessa siitä sellaisesta pannukakusta, jota amerikkalaiset kutsuvat nimellä pancake, mutta joka ei ole sama asia kuin suomalainen pannukakku. No sehän on tietenkin paistinpannukakku! Tässä sille herkullinen ohje, olkaapa hyvät.


  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl inkivääriolutta (tai muuta hiilihapollista juomaa)
  • 2 dl kasvimaitoa
  • 1 tl vaniljauutetta
  1. Sekoita kuivat aineet.
  2. Kaada niiden sekaan loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Kuumenna paistinpannulla nokare Tummansinistä Keijua tai öljyä ja levitä sopiva annos taikinaa pannulle.
  4. Kun paistinpannukakun yläpinta on hyytynyt ja pohja kauniin ruskea, on aika kääntää se ja paistaa toiseltakin puolelta.
  5. Tarjoile hillon, soijakermavaahdon tai vaahterasiirapin kanssa.

2 kommenttia:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu