torstai 9. syyskuuta 2010

Raparperimehu


Kävin eilen vaarini luona ja sain mukaan kotiinviemisiksi kesän viimeiset raparperit. Koska tähän aikaan vuodesta raparperit ovat puisen tikkuisia, päätin tehdä niistä mehua. Juoma säilyy pidempään, jos sen säilöö pakastamalla tai steriloidussa pullossa. Koska tällä ohjeella mehua tulee noin litra, ei sitä tarvitse varsinaisesti säilöä.

Samalla reissulla tapasin myös sammakon, joka oli joko eksynyt tai muuttanut tarkoituksella saunaan asumaan. Vaarini ei ollut saanut vikkeläliikkeistä sammakkoa kiinni, joten pääsin pelastushommiin. Pyydystin sammakon juomalasiin ja vein ulos. Toivottavasti se löytää hieman turvallisemman horrostamispaikan ennen pakkasten tuloa.

Raparperimehu
  • 5 raparperin vartta
  • 1 l vettä
  • 1 dl (fariini)sokeria
  • (1-3 kuorimatonta kardemummaa)
  • (1 tl vaniljauutetta)
  1. Pese ja pilko raparperit.
  2. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä viitisentoista minuuttia.
  3. Siivilöi mehu, anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu