maanantai 13. joulukuuta 2010

Poronsarvet pikkupikkukakkuselle

Ostin tosi söpöjä minimuffinssivuokia, joiden pohjassa on poro. Päätin, että myös suklaamuffinssista tulee poro, joten se sai suklaiset sarvet. Tämä suklaamuffinssiohje maistuu hyvältä ilman kuorrutetta ja sarviakin. Ohjeesta tulee noin 24 minimuffinssia tai noin kahdeksan perinteisen kokoista muffinssia.

Suklaamuffinssit
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl ruokasoodaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 1,5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 0,5 dl öljyä
  • 50 g tummaa suklaata
  1. Vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla ja laita uuni lämpenemään 190 °C:een.
  2. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  3. Lisää taikinan sekaan kauramaito ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä sekoita liikaa.
  4. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita se taikinan joukkoon.
  5. Jaa taikina muffinssivuokiin 2/3 täyteen, jotta taikinalle jää tilaa kohota eikä se leviä vuoan reunojen yli.
  6. Paista minimuffinsseja n. 15 min. Jos teet tavallisen kokoisia muffinsseja, on paistoaika muutamia minuutteja pidempi. Muffinssit ovat valmiit, kun niihin työnnettyyn puutikkuun ei jää ulosvedettäessä raakaa taikinaa.
  7. Siirrä muffinssit pois muffinssipelliltä jäähtymään. Tämä käy kätevimmin siten, että peität muffinssipellin pyyhkeellä ja kiepsautat sen ympäri. Muffinssit irtoavat pellistä ja ne on helppo kääntää oikein päin ja nostaa ritilälle jäähtymään.
  8. Jos haluat kuorruttaa muffinssit, ajaa hasselpähkinäpikkukakkusten kuorrute asian oikein mainiosti.
Sarvet on tehty sulatetusta tummasta suklaasta. Sarvet voi "läpipiirtää" suklaalla leivinpaperille, jonka alla on paperille piirretty malli sarville. Tee sarvista mahdollisimman paksut, jotta ne eivät katkeile siirrettäessä. Niihin kannattaa myös tehdä leveä kanta, jolla sarven saa tukevasti kiinni kuorrutteeseen. Kiinnitä sarvet muffinssiin vasta juuri ennen tarjoilua.


Suosittelen ehdottomasti muffinssipellin hankkimista, jos tykkäät leipoa muffinsseja. Muffinssit voi tietysti aivan hyvin paistaa ilman peltiäkin, mutta pellin avulla muffinssit pitävät uunissa muotonsa, eivätkä levähdä rumasti. Lisäksi esimerkiksi Bruno-merkkiset Italian leivosvuoat tai Clas Ohlsonilla myytävät amerikkalaiset muffinssivuoat pysyvät hyvin muodossaan ilman muffinssipeltiäkin, joten suosittelen niitäkin.

4 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, laiskotti enkä jaksanut tehdä kuorrutetta ja sarvia mutta perussuklaamuffinssireseptiksi tosi hyvä ja kaikkia aineita löytyy kaapista.

    VastaaPoista
  2. Laiskottelu on aivan sallittua :D Nää tosiaan toimii ilman kuorrutettakin.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu