sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pekaanimuffinssit ja vanilja–kaakaokuorrute


Olin torstaina pitämässä Vegaaniliiton muffinssipajaa Tampereen Mahdollisuuksien torilla. Sieltä jäi kuorrutetta hieman yli, joten päätin testailla sillä tuplavärikuorruttamista. Lopputulos näyttää kivalta, eikä ole yhtään vaikeaa tehdä.


  1. Valmista kuorrutetta kahta eri väriä.
  2. Laita ensimmäistä kuorrutetta pursotuspussin toiselle ja toista kuorrutetta toiselle reunalle.
  3. Pursota testipursotusta, kunnes kuorrutetta tulee pussista kahta väriä kerrallaan.
  4. Pursota haluamiasi kuvioita.

Pekaanimuffinssit (n. 14 kpl)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl jauhettua vaniljaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
  • 1 dl öljyä
  • 1,5 dl pekaanimurskaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 190 °C:en ja vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla.
  2. Sekoita kuivat aineet.
  3. Lisää nesteet ja sekoita.
  4. Lisää lopuksi pekaanit ja sekoita.
  5. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 1820 minuuttia eli kunnes muffinssien pinta on saanut kauniin ruskean värin eikä siihen tökättyyn tikkuun jää taikinaa.
  6. Anna muffinssien jäähtyä kunnolla ennen niiden kuorruttamista. Pekaanimuffinssit maistuvat oikein hyviltä sellaisenaankin, joten voit halutessasi jättää kuorruttamisen väliin.
Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, voivat muffinssit levitä uunissa ikävästi. Voit välttää tämän käyttämällä sellaisia vuokia, jotka pysyvät sellaisenaankin koossa (esim. Amerikan muffinivuoat), käyttämällä kahta vuokaa päällekkäin tai lisäämällä taikinaan hieman vehnäjauhoja. Tykkään itse käyttää löysää taikinaa, koska siitä tulee mielestäni kaikkein kuohkeimmat ja pehmeimmät muffinssit.


Vaniljakuorrute

  • 50 g vegaanista margariinia
  • 0,5 tl jauhettua vaniljaa
  • n. 0,5 pkt ruokotomusokeria
  • 1 rkl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
  1. Vatkaa margariini kuohkeaksi sähkövatkaimella ja lisää sen joukkoon vanilja, puolet tomusokerista sekä kasvimaito. Vatkaa tasaiseksi.
  2. Lisää tomusokeria pienissä erissä ja vatkaa kuohkeaksi. Tarvitset niin paljon tomusokeria, että kuorrute on pehmeää mutta pysyy hyvin muodossaan.
Jos haluat kaakaokuorrutetta, lisää kuorrutteen joukkoon 0,25 dl kaakaojauhetta.

7 kommenttia:

  1. Ompa tuo kaksvärinen kuorrutus ihanan näköistä, tekee heti muffinssit ihan erinäköisiksi : ) Nää on takuulla ihan superhyviä!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Pialle ja Tintsulle! Tätä oli hauska tehdä, kun ei voinut tietää, missä suhteessa värit tulevat pursotuspussista pihalle. Itselle tuli heti mieleen, että kuinka siistejä kuorrutuksia tulisi, jos käyttäisi vaikka kirkkaan punaista ja vihreää kuorrutetta ja pursottelisi niillä :D

    VastaaPoista
  3. Hienon näköisiä, testissä parhaillaan! Mutta... puoli pakettia tomusokeria minkä kokoisesta paketista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on vanha ohje, ja tuohon aikaan oli myynnissä myös reilun kaupan ruokotomusokeria. Sen pakkauskoko oli puoli kiloa, kuten nykyisen ainokaisen tomusokerin, jota on yleisesti saatavilla :)

      Poista
    2. Ok, kiitos vastauksesta ja herkullisesta ohjeesta! Kahden värisen kuorutteen teko oli tosi näppärää. Seuraavaa satsia varten pitää harjoitella vielä tuota pursotustekniikkaa. :)

      Poista
    3. Kiva, että maistui! Oon itse katsellut paljon Youtube-videoita, kun olen halunnut opetella kuorruttamisniksejä. Kannattaa laittaa hakuun vaikka piping techniques, niin saa monta osumaa.

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu