tiistai 13. syyskuuta 2011

Eläinystävällinen vaahtokarkkikaakao


Pidin tähän päivään saakka kaakaon ja vaahtokarkkien yhdistämistä höpöhöpöällömakeana juttuna. Sitten kokeilin sitä itse ja totesin, että kyllä se vaan on hyvää!



Taviskauppojen vaahtokarkit sisältävät liivatetta, joten onkin tosi kiva vinkata, että Vegetukku ja Runsaudensarvi myyvät Dandiesin vegaanisia vaahtokarkkeja, jotka käyvät kaikkeen sellaiseen, mihin tavisvaahtokarkitkin käyvät: sellaisenaan syötäväksi, kaakaon sekaan, nuotiolla paahdettavaksi ja vaahtokarkkikuorrutteeseen. Söin Dandieseja kaksi vuotta sitten New Yorkin -reissullamme ja olen tosi innoissani, että näitä saatiin nyt Suomeenkin. Jee!

Kaakaokupillista varten tarvitset kupillisen sellaista kasvimaitoa, josta pidät: kauramaitoa, soijamaitoa, riisimaitoa tai vaikka mantelimaitoa. Kaada kasvimaito kattilaan ja mittaa sen sekaan ripaus vaniljaa, miniminihyppysellinen suolaa, pieni määrä sokeria, pari teelusikallista kaakaojauhetta ja muutama pala tummaa suklaata. Kuumenna kaakao höyryäväksi, kaada kivaan kuppiin ja tiputtele sekaan sopiva määrä vegaanisia vaahtokarkkeja. Nautiskele pikkuisin kulauksin.

8 kommenttia:

  1. ÄÄ!

    Olen kateellinen sun kaakaomukista!

    Poneja <3

    VastaaPoista
  2. Joo, ponit on tosi <3

    Kuppi löytyi muutama vuosi sitten kirppiseltä, kun vielä keräilin poneja nykyistä aktiivisemmin :)

    VastaaPoista
  3. Voihan nenä, unohdin ostaa noita vaahtokarkkeja, kun olin tänään käymässä Turussa! No, seuraavalla kerralla sitten.

    VastaaPoista
  4. Kannattaa kyllä ostaa, jos vaahtokarkit yhtään kiinnostaa! Väitän, että nää on parempia kuin taviskauppojen liivatteelliset versiot.

    VastaaPoista
  5. Hieno muki :) t.toinen keräilijä

    VastaaPoista
  6. Ooi että nuita on ihan pakko tilata! Oon kaivannu vaahtokarkkeja monta vuotta, Kiitos tosi paljon vinkistä! :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu