tiistai 29. marraskuuta 2011

Omena-manteli-chaipuustit


En ole mikään erityinen teenjuoja, mutta sattuneesta syystä (työskentely kaupassa, jonka valikoimiin kuuluu paljon teetä) kotiini on viime toukokuun jälkeen eksynyt monenlaisia tee- ja haudukepaketteja. Suosikkiteeni on edelleen perinteinen musta tee kauramaidolla (ja ehdottomasti ilman sokeria!), mutta kakkossuosikikseni ovat päätyneet vahvasti mausteiset teet, kuten chait.

Tänään mieleni teki leipoa korvapuusteja, joihin perinteisesti laitetaan kanelia ja kardemummaa. Halusin kokeilla puusteihin myös muita chaimausteita ja koska keittiöstämme löytyi myös puolitoista omenaa ja manteleita, rullasin nekin puustien sisään.

Alla on ohje tänään käyttämälleni täytteelle, mutta voit huoletta käyttää mausteita oman maustekaappisi ja makusi mukaan. Olin tosi varovainen mausteiden kanssa, joten mausteita voinee käyttää tuplamääränkin ilman pelkoa liian tulisista puusteista.

Pullataikinan ohjeen löydät täältä: kamomillankonditoria.blogspot.com/2010/08/pullat-ja-puustit.html.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Omena-manteli-chaitäyte
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 3/4 tl kanelia
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 1/8 tl fenkolia
  • 1/8 tl mustapippuria
  • 1/2 tl tuoretta inkivääriä (tai 1/4 tl kuivattua)
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1–2 omenaa
  • 1 dl manteleita
  • vegaanista kasvimargariinia (ks. lista täältä)
  1. Valmista mausteseos sillä aikaa, kun pullataikinasi kohoaa. Jos mausteesi eivät ole jauheena, hienonna ne esim. huhmareessa. Sekoita niiden joukkoon fariinisokeri.
  2. Raasta omena karkealla terällä ja hienonna mantelit karkeaksi rouheeksi veitsellä. Yhdistä omenat ja mantelit mausteiden ja sokerin sekaan.
  3. Kaulitse pullataikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja levitä sen päälle ohut kerros margariinia. Ripottele täyte taikinan päälle suht tasaiseksi kerrokseksi. Rullaa taikina tiiviiksi rullaksi, leikkaa n. 20 palaksi ja siirrä ne kahdelle uunipellille. Paina niiden keskelle kolo peukaloillasi.
  4. Laita uuni kuumenamaan 225 °C:en ja anna puustien kohota sen aikaa liinan alla. Paista korvapuusteja 8–12 minuuttia eli kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
Voit halutessasi voidella korvapuustit ennen paistamista esimerkiksi vaniljasoijavanukkaalla. Lisää vinkkejä pullan voiteluun löydät täältä: kamomillankonditoria.blogspot.com/2011/02/pullan-voiteleminen.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu