tiistai 28. helmikuuta 2012

Talvilomailua

Aamupalaletut valmistuivat tällä reissulla vissystä, vehnäjauhoista, suolasta ja lorauksesta vaahterasiirappia. Paistoin lätyt tummansinisellä Keiju-margariinilla ja tarjoilin mansikkahillon kera.

Viime keväänä kaurapohjaisista jogurteistaan tuttu Yosa järjesti reseptikilpailun, jossa piti kehitellä resepti, jonka raaka-aineena käytettiin jotain Yosan tuotetta. Osallistuin kilpailuun sitrustortulla, joka sitten voittikin koko kisan. Palkinto-Yosat on syöty jo aikaa sitten, mutta saamani loma-asuntolahjakortin pääsin käyttämään vasta nyt.

Suuntasimme poikaystäväni kanssa Pyhäniemelle Kihniöön, Parkanon lähelle ja vietimme pitkän viikonlopun syöden, saunoen, nukkuen, hiihdellen ja lautapelejä pelaten. Teimme tänään vaihdon vanhempieni kanssa, kun lähdimme itse kotiin ja he menivät jatkamaan samoja hommia vielä muutamaksi päiväksi. Reissu oli tosi mukava ja tosi luminen. Kiitokset siis Biofermelle Yosa-reseptikilpailun järjestämisestä!

Koska lomamatka on tämän blogin ansiota, otin tietysti myös Kamomilla-nuken matkaan ja laitoin sen mannekiiniksi tällaisiin hommiin.


Järvimaisema oli valkoinen ja rauhallinen.

Tofupekonia on yksinkertaista valmistaa: kylmäsavutofu viipaloidaan erittäin ohueksi joko juustohöylällä tai kuorimaveitsellä – tavallisella veitsellä ei saa tarpeeksi ohuita siivuja. Siivut paistetaan rapeiksi kuumalla pannulla öljyssä tai vegaanisessa margariinissa. Omasta mielestäni kylmäsavutofu ei näin valmistettuna tarvitse lisämausteita, mutta seuralaiseksi sille voi tehdä perunamuusia ja punasipuli-tomaattisalaattia.

Carcassonne on yksi parhaista lautapeleistä ikinä!

Lumienkeleitä

Leipojan näkökulmasta reissu lähikauppaan Kihniön keskustaan oli ihan mahtava. Löysin mustaa marsipaania ja vegaanisia koristekuulia*. Villi veikkaukseni on, että näitä saa ihan varmasti muualtakin kuin Kihniöstä, mutta pakkohan nämä oli ostaa itselle tuliaisiksi, kun en muualla ole näitä nähnyt. (*Kuula-sarjan kultaiset versiot eivät olleet vegaanisia, joten kannattaa lukea tuoteselosteet huolellisesti.)

Tässä paistuu Vantastic Foodsin Bockwurst-niminen seitan&soijamakkara, joka on yksi suosikkimakkaroistani, vaikka en koskaan ole ollutkaan mikään makkarafani. Bockwurstia voi ostaa ainakin Runsaudensarvesta ja Vegetukusta tosin kylmätuotteena se vaatii ostamisen livenä.

4 kommenttia:

  1. Onnittelut voitosta ja palkinnoista! HiHi, tuliaisia Kihniöstä. Useaan kertaan kylässä vierailleena tiedän, ettei valikoima ihan huippuluokkaa ole, joten noita voi jo kutsua Löydöksi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Paula :) Kyseinen K-kauppa ainakin mun makuun oli ihan hyvä kasvimaitoineen ja mustine marsipaaneineen, vaikka sieltä ei ihan kaikkia itselle tuttuja tuotteita löytynytkään. Huvittaa kyllä kovasti se, että löysin tuolta asioita, joita ei Tampereen-kokoisen kaupungin keskustasta löydä :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos tofupekonivinkistä. Kokeiltiin ja toimi :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä, että toimi! Se kuulostaa niin simppeliltä ohjeelta, että sitä ei moni taida uskaltaa kokeilla :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu