tiistai 27. maaliskuuta 2012

Unikonsiemen-sitruuna-spelttimuffinssit


Unikonsiemen-sitruunamuffinssit ovat jokin ihme juttu muualla maailmassa, joten kokeilinpa minäkin tehdä niistä oman versioni. Nämä sopivat varmasti myös pääsiäispöytään, koska sinne jostain syystä kuuluu laittaa aina jotain keltaista ja jotain sitruunaista. Herkkua ovat!

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Unikonsiemen-sitruunamuffinssit täysjyväspeltistä (12 kpl)
  • 2 dl kookossokeria
  • 0,75 dl öljyä
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 0,25 tl kristallisuolaa
  • 4 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 190 C-asteeseen ja vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla. Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, lue ohjeet täältä. (http://kamomillankonditoria.blogspot.com/p/info.html)
  2. Sekoita kookossokeri, öljy, unikonsiemenet, sitruunankuori, kauramaito, vaniljajauhe sekä kristallisuola.
  3. Lisää nesteiden joukkoon täysjyväspelttijauhot, leivinjauhe sekä ruokasooda ja sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 18 minuuttia.
Sitruunanmakuinen koristeraita on tehty tilkasta sitruunamehua, tilkasta kylmäpuristettua kookosöljyä, ripauksesta vaniljaa sekä sopivasta määrästä tomusokeria. Kuorrutetta tarvitaan tällaiseen koristeeseen alle puoli desilitraa, joten sitä varten voi tehdä pienen pursotuspussin leivinpaperista tähän tapaan. Tyllaa ei tässä pursotuksessa tarvita, joten kuorrutetta varten kannattaa leikata ihan vain pienen pieni kolo pursotuspussin kärkeen.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulta! Mistä olet ostanut kookossokeria? On ihan uusi tuttavuus itselleni, huomasin että olet käyttänyt kookossokeria muissakin ohjeissa.

    VastaaPoista
  2. Opin juuri, että ilmeisesti kookossokeri ja palmusokeri ovat sama asia - tai että ainakin ne tulevat saman kasvin samasta osasta. Oma kookossokeri-niminen sokerini on tosin paljon hienojakoisempaa ja vaaleampaa kuin palmusokerina ostamani sokeri. Näitä molempia sokereita voi etsiä eko- ja erikoiskaupoista, kuten Ekolosta. Omani ovat peräisin Runsaudensarvesta.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu