keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pashajäädyke


Jos perinteinen pasha tuntuu tylsältä, voi pashamassasta valmistaa myös raikasta jäädykettä! Pashajäädyke valmistetaan muutoin samoin kuin peruspasha, mutta valuttamisen sijaan se nimensäkin mukaisesti jäädytetään. En ole kokeillut, mitä tapahtuu, jos massan laittaa jäätelökoneeseen, mutta luulisin, että siten saisi aikaan ihan mahtavaa pashajäätelöä!

Pashajäädyke (1 kakkuvuoallinen tai 8 annosvuoallista)
  • 1 prk soija- tai kauravispiä (esim. Alpro)
  • 3 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 0,25 dl sitruunamehua
  • 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • 1 dl mantelijauhoja
  1. Vatkaa soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Mittaa loput ainekset toiseen kulhoon ja sekoita ne lusikalla tasaiseksi.
  3. Yhdistä massa soijavispin joukkoon ja sekoita varovaisesti tasaiseksi, jotta vaahdon ilmakuplat eivät karkaa.
  4. Jaa massa silikonisiin muffinssivuokiin tai kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan ja pakasta. Pienet annoskokoiset pashajäädykkeet ovat syömiskuntoisia jo tunnin pakastamisen jälkeen, mutta kakunkokoisen pashan jäätyminen kestää luonnollisesti kauemmin.
  5. Kumoa valmis pashajäädyke vadille tai lautasille, anna pehmentyä huoneenlämmössä ennen syömistä. Annoskokoiset pashat eivät tarvitse pehmentymisaikaa kuin viitisen minuuttia, mutta kakulla menee tässäkin kauemmin.
  6. Voit koristella pashajäädykkeen esimerkiksi rusinoilla, manteleilla tai sitruunaviipaleilla.

2 kommenttia:

  1. Kauankohan moinen herkku säilyy pakkasessa? Jaoin annoksen kahteen vuokaan joista ainakin toinen tullee tuhottua vielä tänä iltana mutta mietin miten kiire on syödä toinenkin? Odotan tosin että tämä tulee olemaan niin herkullista ettei ainakaan pidemmäksi aikaa unohdu pakkaseen. :)

    VastaaPoista
  2. Mulla ei oo kokemusta tän säilyttämisestä, koska söin omani heti :D Ei se ainakaan mätäne, homehdu tai muulla vastaavalla tavalla mene pakastimessa pilalle. Se sille tosin voi käydä, että se jäätyy niin kovaksi, että sen pehmentäminen syöntikuntoon voi olla hankalaa. Ajan myötä se voi myös tulla hileiseksi, jos sitä kauan panttaa pakastimessa.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu