perjantai 27. huhtikuuta 2012

Vappuleivonnaisia 2012




Koska kolmen viikon kuluttua järjestettävä Vegfest-tapahtuma työllistää minua pääsääntöisesti muiden asioiden kuin leipomisen suhteen, niin kirjoitan tämän vuoden vappupostauksen linkkaamalla tylsästi omiin vanhoihin resepteihini.

Jostain syystä vappuleivonnaiset ovat perinteisesti uppopaistettuja, mistä johtuen minulle ei tule edes mieleen muita vappuisia leivonnaisia kuin nämä. Näillä rapsakan makeilla herkuilla pääsee onneksi jo todella pitkälle:
  • Tippaleivät syntyvät yllättävän yksinkertaisista aineksista.
  • Munkkeja voi valmistaa joko perinteisesti hiivataikinasta tai pikaisesti leivinjauheella nostatettuina.
  • Rosetit rapsahtavat ja rouskuvat niissä kodeissa, joista löytyy rosettirauta.
  • Suolaisen ystäville sopivat corn dogit.
  • Itselläni on ehkä aikomuksena uppopaistaa tänä vappuna Jokerz-patukka, joka on vegaaninen vastine Snickersille! Uppopaistotaikinana aion käyttää tippaleipätaikinaa, josta teen hieman paksumpaa kuin ohjeessa ja paistamisen jälkeen syön sen kauravaniljajäätelön kera. Voi olla, että siitä ei tule mitään uutta herkkuani (tai sitten voi olla, että tulee).
Viime vuoden vappuvinkkejä pääset lukemaan tästä: Kamomillan vappuvinkit. Iloista viikonloppua ja mukavaa vappua kaikille lukijoille!

2 kommenttia:

  1. Heh, olen itse miettinyt sen vegaanisen Mars-patukkavastineen (olikos se nyt Twilight) uppopaistamista - mieheni kotimaassa Skotlannissa kun uppopaistettu Marspatukka on kansallisherkkua, jota saa Fish and Chips-kioskeista... Kerro sitten miten kokeilusi onnistui!

    VastaaPoista
  2. Ostin tänään kaksi Jokerz-patukkaa ja vasta nyt tajusin, että olisin voinut ostaa toisen tilalle Twilightin eli juurikin sen mainitsemasi Mars-vastineen :D Kerron kyllä, miten kävi!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu