perjantai 4. toukokuuta 2012

Punajuurisuklaakakku


Jos haluat valmistaa punajuurista jotain ihan muuta kuin pihvejä, uunijuureksia tai keittoa, kannattaa kokeilla tätä ohjetta. Punajuuret antavat kakulle tietysti kauniin värin, mutta ne myös sopivat yllättävästi yhteen kaakaon ja sokerin kanssa. Punajuuri kyllä maistuu tässä kakussa, mutta ei mielestäni mitenkään häiritsevästi.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.


Pieni punajuuri-suklaakakku

  • 2 dl punajuurisosetta
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  1. Rasvaa ja jauhota pieni kuivakakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 190 C-asteeseen.
  2. Sekoita punajuurisose, vesi, öljy, fariinisokeri, vaniljajauhe, suola ja kaakaojauhe. Lisää leivinjauhe sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 45 minuuttia.
  4. Anna valmiin kakun levätä vuoassa kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Jäähdytä kakku ja koristele tomusokerilla.

2 kommenttia:

  1. Tämä sai meillä lisänimen "outokakku". 15-vuotias kiteytti asian näin: "Ensin maistuu, niinku se olis hyvää. Sitten vähän aikaa huonolta. Ja sitten taas hyvältä." :-D

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu