sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Vaahterasiirappijäätelö


Lainasin taas Wheeleriltä reseptiä ja muokkasin sen omiin raaka-aineisiini ja mitta-astioihini sopivaksi. Sain aikaan makeaa jäätelöä, joka muistutti kolmen vuoden takaisesta New Yorkin -matkastamme ja täysin vegaanisesta jäätelöbaarista eli Lula's Sweet Apothecarystä. Koska kyseisen jätskibaarin muisteleminen saa minulle edelleenkin ilonkyyneleet silmiin, voinee siitä päätellä, että tämäkin jäätelö oli hyvää. Ihanaa, että nyt minun ei tarvitse enää haaveilla New Yorkin -reissusta jäätelöannoksen takia! (Muista syistä kyllä aion siitä edelleen haaveilla.)



Vaahterasiirappijäätelö (n. 1 l)
  • 2 rkl arrowjuurijauhetta
  • 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 2 prk Alpron Airy & Creamy -soijavispiä
  • 2,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 dl mascobado- tai muuta ruskeaa sokeria
  • 0,5 tl vaniljajauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  1. Sekoita pienessä kulhossa osa kauramaidosta sekä arrowjuurijauhe.
  2. Mittaa loput aineet kattilaan ja kuumenna sekoitellen.
  3. Kun seos kiehuu, nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sen joukkoon arrowjuurijauhe-kauramaito.
  4. Anna seoksen jäähtyä kylmävesihauteessa niin viileäksi, että sen voi laittaa jääkaappiin kylmenemään. Massan pitää olla täysin kylmää ennen kuin sen kaataa jäätelökoneeseen, joten odottelua on luvassa vähintään kaksi tuntia – tai mieluiten yön yli.
  5. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaan.
Voit koristella jäätelöannoksen pekaani- tai saksanpähkinöillä. Itse yleensä paahdan pähkinät, koska sillä tavoin en useimmissa tapauksissa saa niistä allergiaoireita. Pähkinät myös maistuvat aromikkaammilta paahdettuina.

5 kommenttia:

  1. Alkoi kuola valua pelkästä otsikosta. Pakko kokeilla, vaahterasiirappijätskiöverit tiedossa!

    VastaaPoista
  2. Oijoi, herkkua... Mahtaiskohan onnistua ilman jäätelökonetta, jos pistäisi massan pakastimeen ja sekoittaisi aina välillä?

    VastaaPoista
  3. Täällä on jo vedetty vaahterasiirappijätksiöverit tänään aamupalaksi. Iltapalaksi lienee sama juttu tiedossa :)

    Jäätelökoneella tulee varmasti kuohkeampi ja tasaisempi lopputulos, mutta eiköhän pakastimessakin onnistu. Jos ei rakenne ole ihan sama, niin maku nyt ainakin aika lähellä :)

    VastaaPoista
  4. Oi kiitos ihanista sanoista, Hanne :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu