sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Totoro-kakku


Koko viikonlopun ajan päässäni on soinut tämä biisi – ja se ei ole yhtään huono juttu se! Korvamatoilu johtuu siitä, että eräs innokas leipuri ja animefani täyttää tänään kaksitoista vuotta ja tästä johtuen sain tehdä hänelle Totoro-yllätyskakun. Täytyy myöntää että mallista muovaileminen on tosi paljon hankalampaa kuin kokonaan itsekeksittyjen juttujen tekeminen, mutta ainakin tuohon siniseen pikku-Totoroon (onko se sitten nimeltään Chi vai Chibi?) olen aikas tyytyväinen.



Totoro-kakku
  • Kakun pohjaksi paistoin kaksi uunipellillistä tätä kakkua. Leikkasin A4-arkista neliön ja käytin sitä mallina leikatessani kakkua varten kolme kerrosta.
  • Kakun ensimmäisessä välissä on vadelmia ja helposti valmistuvaa riisimaitosuklaamoussea:
    • Vatkaa soija- tai kauravispi vaahdoksi. Käytin Alpron Airy & Creamy -vispiä, mutta myös SoyaToo!:lla ja GoGreenillä on hyvät vispit.
    • Sulata riisimaitosuklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Käytin Organican riisimaitosuklaata, jota myy ainakin Runsaudensarvi. Myös Plamililla ja Dammenbergillä on vaaleaa maidotonta suklaata.
    • Yhdistä seokset ja käytä täytteenä, kuorrutteena tai sellaisenaan jälkkärinä.
  • Toisessa välissä on mansikkaa ja kinuskivaahtoa, jolle löydät ohjeen tästä linkistä. Käytin fariinisokerin sijasta mascobado-nimistä täysruokosokeria.
  • Kuorrutteena on mansikkakreemiä, jolle löydät ohjeen tästä linkistä. Kauramaidon sijasta käytin mansikoista irronnutta mehua ja ruokotomusokerin sijasta tavallista tomusokeria.
  • Koristeet on tehty mantelimassasta, joka on värjätty Squires Kitchenin pastaväreillä. Suosittelen käyttämään mantelimassan muotoilussa apuna sopivankokoisia kertakäyttöhanskoja, sillä niiden avulla massan käsittely sujuu huomattavasti helpommin kuin paljain käsin.


Hieman ruttuinen ja ehkä myös hieman laihtunut Totoro...
Chi ja Chibi...
Makkuro kurosukeja...

9 kommenttia:

  1. Wau, tämä on ehkä maailman hienoin kakku ja vitsit kuinka hienot totorot! Ja Totoro on niin ihana <3 En voi käsittää, kuinka olet saanut tehtyä nuo hahmot noin hyvin... Vielä kerran wau!

    VastaaPoista
  2. Alkoi toi musa soimaan päässä heti kun näin otsikon :D Ihan mahtava kakku!

    VastaaPoista
  3. Oijjoi!! Mä haluun sämmösen...iih..niin söpö! ♥
    Täytteetkin kuullostaa niin herkulta, ihan pakko jossain kohtaa väkertää tämmönen. ^__^

    Totoro-otuksissa oot kyllä onnistunu hienosti!

    Frillycakes ♥

    VastaaPoista
  4. Pölypallot tunnetaan myös makkurokurosuke:ina. Ihana kakku!

    VastaaPoista
  5. Ooh!!! Tolla sinisellä on se tammenterhosäkki ja kaikki! NIIN hieno. Mut mua alkaa nyt vähän masentaa mun leipomukset...

    VastaaPoista
  6. Tiina: Kiitos wauista!

    nonnis: Kiitos sinullekin :)

    Sasetar: Kiitokset! Mietin, että onko täytteissä vähän liikaakin makuja, mutta kuulemma oli kakku ollut hyvää.

    HC-PinGviini: Kiitos kehuista ja oikaisusta :) Korjasin pölypallojen nimen oikeaksi.

    Fairly Frivolous: Kiitos myös sinulle! Ei kantsi masentua, vaan katsella omia juttuja vähän toisin silmin. Omasta mielestäni Totoro näytti enemmän pöllöltä kuin Totorolta, mutta muiden mielestä ilmeisesti sitten ei :)

    VastaaPoista
  7. Voi ei, ihana! Tuollaisen kun saisi juhlapöytään niin jo kalpenisi monet vieraat kateudesta! Todella hieno kakku ja onnistuneet koristeet :)

    VastaaPoista
  8. Hieno! Ja me justiin tänään taas katottiin Totoro. Pitääpä näyttää Kamomillan sivuja heti lapselle, kunhan hän aamulla herää.

    VastaaPoista
  9. Kiitos teillekin, Anni Minerva ja Tiina H. :)

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu