keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Pähkinä-suklaatorttu


Kävin tänään kylässä siskoni perheen luona ja vein sinne mukanani tämän suklaatortun. Tarjolla oli montaa muutakin vegaanisyötävää, joten sain koota lautaselleni muutakin kuin omia viemisiä, esimerkiksi omenapiirakkaa kaurajätskillä sekä ruiskeksejä savutofulla ja hummuksella.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Pähkinä-suklaatortusta tuli melko makeaa, joten siitä riittää usealle syöjälle. Käytin 24-senttistä vuokaa, jolloin tortusta tuli aika litteä. Jos käytät pienempää vuokaa, tulee tortusta tietenkin korkeampi. Tortun saa sopivaksi myös keliaakikoille ja muille gluteenia vältteleville käyttämällä gluteenittomia keksejä.

Pähkinä-suklaatorttu (8–12 palaa) 
Pohja
Pähkinä-suklaatahna
  • 3 dl cashewpähkinöitä (+vettä liottamiseen)
  • 4 rkl vettä
  • 0,5 dl agavesiirappia
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  • 100 g maidotonta suklaata 
  • Koristeluun paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
  1. Anna cashewpähkinöiden liota vähintään kuusi tuntia tai mielellään yön yli runsaassa vedessä. Kaada liotusvesi pois.
  2. Murskaa keksit käsin tai tehosekoittimella. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskaan. Levitä irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen pala leivinpaperia ja painele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Soseuta cashewpähkinät ja vesi tehokkaalla tehosekoittimella sileäksi tahnaksi. Sekoita joukkoon agavesiirappi, suola ja vaniljajauhe. Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita sekin pähkinätahnan sekaan. Levitä pähkinätahna keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Koristele paahdetuilla cashewpähkinöillä ja anna jähmettyä jääkaapissa parin tunnin ajan tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu