lauantai 8. joulukuuta 2012

Porkkana-pähkinäkeksit


Valokuvausstudiooni (tunnetaan myös nimellä tuuletusparveke) oli yön aikana kasvanut porkkanoita! Poimin ne talteen, maistoin ja totesin, että ne maistuvat tosi paljon niiltä pikkuisilta Aku Ankka -paketin kekseiltä, joita syötiin joskus 1980-luvulla. Myös niiden suutuntuma oli samanlainen rapea ja huokoinen. Porkkana ja saksanpähkinä eivät näissä kekseissä maistu mitenkään erityisesti, mutta koska nämä ovat hyviä ja söpöjä pikkukeksejä, kannattaa reseptiä testata. Jos kekseistä jättää kuorrutteet pois, ne eivät ole myöskään yhtään niin makeita kuin keksini normaalisti ovat.



Porkkana-pähkinäkeksit (40 kpl)
  • 100 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • 1 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
  • 1 dl porkkanaraastetta (hienolla terällä raastettua)
  • 1 dl saksanpähkinöitä jauhettuna
  • hyppysellinen suolaa
  • hyppysellinen vaniljaa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  1. Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita mukaan porkkanaraaste, saksanpähkinäjauhe, suola ja vanilja.
  2. Mittaa taikinaan myös ruokasooda sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.
  3. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
  4. Pyörittele taikinasta neljäkymmentä palloa ja asettele ne kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paina keksit litteiksi haarukalla.
  5. Paista keksejä 190-asteisen uunin keskitasolla 8 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ovat saaneet hieman väriä ja kun niiden pohja on ruskistunut.
  6. Anna keksien jäähtyä viisi minuuttia leivinpaperin päällä ja siirrä ne sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
Taikinasta voi hyvillä hermoilla tehdä pikkuleipiä myös muotilla. Taikina on tosi pehmeää, joten sen kauliminen täytyy tehdä hyvin hellävaraisesti ja jauhotetulla alustalla. Jos haluat kuorruttaa pikkuleivät, löydät ohjeen kuorrutteelle täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu