torstai 6. joulukuuta 2012

Tulinen omenaglögi


Kaupan perusglögi on sokerin määrässä mitattuna aika tujakkaa tavaraa, joten sitä tulee juotua aika harvoissa tilanteissa. Koska tykkään yli kaiken James Whiten omena-inkiväärimehusta, halusin kehitellä samoja makuja käyttäen kuuman ja vielä vähän tulisemman juoman.

Ensimmäinen testieräni oli hyvin anteliaalla kädellä maustettu, enkä pystynyt juomaan sitä loppuun sen tulisuuden vuoksi. Tänään tekemäni juoma sen sijaan on omaan makuuni riittävän tulinen polttamatta kuitenkaan suuta liikaa.

Cayennepippurin määrä riippuu tietenkin omista makumieltymyksistäsi sekä cayennesi voimakkuudesta. Huomioithan myös, että chilin maku voimistuu kuumennettaessa. Omasta mielestäni omenamehu on itsessään riittävän makeaa, mutta jos kaipaat makeampaa glögiä, voit tietysti lisätä glögin sekaan sokeria.

Tulinen omenaglögi
  • 1 l omenamehua
  • 1/8–1/4 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl inkiväärijauhetta
  • hyppysellinen vaniljajauhetta
  1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  2. Kuumenna lähes kiehuvaksi, sekoita ja kaada kuppeihin.

2 kommenttia:

  1. Kiinnostava vaihtoehto glögille, erityisesti kauppojen yltiömakeille versioille. Tulisuus hieman arveluttaa, itse kun en siedä thaimaalaisia makuelämyksiä alkuunkaan :) Toimiikohan ilaman cayennepippuria? Tuossa James Whiten mehussa ei taida juuri tulisia vivahteita ollakaan vai kuinka? Hmm, tämä lähtee kyllä testaukseen muodossa tai toisessa. Kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. En ole testannut, mutta eiköhän tämä onnistu myös miedommilla joulumausteilla, kuten kanelilla, kardemummalla ja neilikalla :) James Whiten juoma on itse asiassa melko tulista, koska siinä on inkivääriä.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu