maanantai 28. tammikuuta 2013

Jämäkkä soijavispi


Soija- ja kauravispit ovat oikein kelpoa kamaa muun muassa kakun päällystämiseen. Kauniiden pursotusten tekeminen niiden avulla voi kuitenkin joskus olla vähän turhan hankalaa, eivätkä pursotukset välttämättä pysy pitkään muodossaan. Tällä helpolla niksillä saa (ainakin!) Alpron Airy & Creamy -soijavispistä todella hyvin vaahtoutuvaa ja kauniisti pursotettavaa vaahtoa.

Jämäkkä soijavispi
 • 1 prk Alpron soijavispiä
 • 0,25 tl agar agar jauhetta
 • 1 rkl sokeria
 • hyppysellinen vaniljaa
 1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
 2. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes seos kiehuu.
 3. Vähennä hieman lämpöä ja anna kiehua samalla vispaten 2 minuuttia.
 4. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
 5. Vaahdota jääkaappikylmä "soijavispihyytelö" sähkövatkaimella jämäkäksi. Käytä sähkövatkaimen isointa tehoa, niin vaahto onnistuu vieläkin paremmin.
 6. Käytä mahdollisimman pian täytekakun kuorruttamiseen ja pursotuksiin.
Jos haluat värjätä vaahdon, lisää elintarvikeväri muiden ainesten joukkoon heti alussa. Jos vispistä on tarkoitus tehdä monenvärisiä vispejä, voit värjätä myös valmiin vaahdon ennen kuorruttamista tai pursottamista.

8 kommenttia:

 1. No niinpä tietysti! Kiitos taas tästäkin vinkistä :)

  VastaaPoista
 2. Agar agar kyllä popittaa kunnolla! Tällä hetkellä olen vahvasti sitä mieltä, että agar agarissa voi piillä vastaus siihen, miten saadaan sodat lopetettua maailmasta :D

  VastaaPoista
 3. Kuumennatko siis vispinkin? Olen tähän mennessä tehnyt niin että vispaan vispin valmiiksi, sitten kuumennan agaria tilkan veden kera ja vatkaan tämän soijavaahdon joukkoon. Pitää kokeilla tätäkin, vaahtoaa siis kuitenkin kunnolla kuumentamisen jälkeenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, keitän koko setin ja todella hyvin vaahtoutuu - ainakin tuo Alpron vispi :)

   Mun mielestä tämä on niin paljon helpompaa tehdä näin, kuin todella paksuksi mömmöksi jähmettyvän agar agarin sekoittaminen mahdollisimman nopeasti ja tasaisesti kylmän nesteen tai soijavaahdon joukkoon.

   Poista
 4. Onnistuisikohan tämä vegesetillä tai vegegelillä? Agar-agar jauhetta ei ole aina helppo löytää.

  Mulla on agar-hiutaleita,mitenköhän ne toimii tässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tehnyt tätä muulla kuin agarjauheella, mutta aikas varmasti onnistuu kyllä myös VegeSetillä ja Vegegelillä. Niissä on sama annostus kuin agarjauheessa ja muutenkin niiden kanssa voi toimia samoin. Jos käytät agarhiutaleita, niin käytä niitä kolminkertainen määrä ja keitä seosta vähän pidempään, jotta hiutaleet varmasti liukenevat.

   Poista
 5. Kiitos tästä vinkistä!!! Täytyneen kokeilla. Olen vasta tutustumassa maidottomaan maailmaan niin kaikkia vippaskonsteja en tiedä. Tietämätön kun olen, niin mistä tuota agar agar jauhetta saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Agar-agaria löytyy joistakin apteekeista, joistakin marketeista, eko- ja erikoisruokakaupoista ja joistakin etnisistä liikkeistä. Jostain kumman syystä se ei ole vielä löytänyt tietään kaikkien ruokakauppojen perusvalikoimaan, vaikka hyvä tuote onkin :)

   Poista