torstai 6. kesäkuuta 2013

Espressosuklaa-kookoskermajäätelö


Meille muutti uusi jäätelökone, joten lähitulevaisuudessa blogista saattaa löytyä jokunen uusi jäätelöresepti. Jätskikoneen ensimmäiseksi jäätyjäksi tein yksinkertaista kookoskermapohjaista jäätelöä. Kookos, kahvi ja suklaa sopivat loistavasti yhteen, joten jäätelöstä tuli ihan hullun hyvää.

Espressosuklaa-kookosjäätelö (n. 5 dl)
  • 4 dl kookoskermaa (esim. Kara)
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 1 rkl vaniljasokeria
  • 100 g maidotonta espressosuklaata (esim. Ananda tai G&B*)
  1. Sekoita kookoskerma, sokeri ja vaniljajauhe. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut nesteeseen, sillä et halua jäätelöstäsi hampaissa ratisevaa.
  2. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
  3. Sekoita suklaa kookosmaitoseoksen joukkoon.
  4. Valmista massa jäätelöksi jäätelökoneen ohjeiden mukaan. Jos käytössäsi on jäätelökone, jossa on pakastettavia osia, anna jäätelömassan kylmentyä jääkaapissa ennen jäätelökoneeseen laittamista. Jos käytössäsi on kompressorijäätelökone, voit kaataa massan suoraan koneeseen.

* Jos et saa käsiisi kahvinmakuista tummaa suklaata, voit tehdä jäätelön myös kahvittomasta suklaasta. Jos haluat jäätelöön kuitenkin kahvinmakua, voit lisätä kookoskerman joukkoon pikakahvijauhetta.


Uusi koneeni on kompressorijäätelökone ja merkiltään Wilfa. Siinä ei ole pakastettavia osia, kuten vanhassa Philipsin koneessani, vaan sen koneisto hoitaa jäätelön jäädyttämisen. Tarkoituksenani on lähiaikoina kirjoittaa vähän pidempi yleisjuttu jäätelön tekemisestä ja jäätelökoneista, joten jos asia kiinnostaa, niin seurailehan blogia!

2 kommenttia:

  1. Jätskikone on ollut jo vuosia hankinnassa, joten odotan jätskipostaustasi innolla. Olisi vihdoin kiva päästä herkuttelemaan hyvällä jäätelöllä. Kaupan vegejäätelöt on niiiin last... decade!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse kyllä tykkään tosi paljon Oatlyn jätskeistä, mutta ei ne kyllä voita itsetehtyjä jäätelöitä tai niitä jätskejä, joita söin muutama vuosi sitten New Yorkissa :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu