keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Ruoka ja reissaus -haaste


Sain kivan haasteen Reissausta ja ruokaa -blogilta: 11 ruokaan ja reissailuun liittyvää kysymystä. Jätän muiden blogien haastamisen tällä kertaa väliin, mikä ei toivottavasti kauheasti harmita ketään.



1. Kuka tai ketkä ovat keittöjumaliasi?

Vegaanikokeista, -bloggaajista ja -keittokirjailijoista olen inspiroitunut erityisesti Colleen Patrick-Goudreaun ja Brian L. Pattonin (=The Sexy Vegan) jutuista. Ensin mainittu oli yksi heistä, jotka herättivät superkiinnostukseni vegaaniseen leivontaan, ja toisena mainittu edustaa sellaista erikoista huumoriosastoa, josta suunnattomasti nautin.

Tv-ohjelmien näkökulmasta katsottuna hieman rajoittuneesta ruokavaliostani huolimatta seuraan paljon tv:n kokkiohjelmia, ja niin tylsältä kuin se kuulostaakin on Jamie Oliver yksi suosikkijulkkiskokeistani. Pidän hänessä erityisesti siksi, että hän tuntuu ihan aidosti jakavan omia tietojaan ja taitojaan katsojille sen sijaan, että hän vain näennäisesti kertoisi, miten ruoka kannattaa valmistaa ja jättäisi kuitenkin ne omat taikaniksinsa täysin omaksi tiedokseen.


2. Missä maassa on mielestäsi paras ruokakulttuuri?

En ole ihan hirveästi matkustellut, mutta omien kokemusteni perusteella olen täysin vakuuttunut Yhdysvaltojen vegaaniruokakulttuurista. Myös Kreikan usein jo lähtökohtaisesti vegaaniset kasvisruoat vievät kielen mennessään.


3. Minne haluaisit matkustaa ihan vain ruoan perässä?

Oman kokemukseni perusteella New Yorkiin. Muilta kuultujen matkakertomusten ja nähtyjen valokuvien perusteella Berliiniin, Lontooseen tai Indonesiaan.


4. Millainen ruoka on mielestäsi huonoa?

Näin vegaanina minun on pakko sanoa, että sellainen ravintolaruoka, joka on vain räävitty kasaan muiden annosten lisukeraaka-aineista ja joiden maustamiseen ja valmistamiseen ei ole haluttu kiinnittää juurikaan huomiota. Myönteinen juttu on se, että tällaisiin ravintoloihin tulee päädyttyä nykyisin erittäin harvoin.


5. Millaisiin ruokakeskeisiin juhliin/festareille haluaisit päästä osallistumaan?

Vegaanijäätelöfestareille!


6. Jos sinun pitäisi valita viisi ruoka-ainesta, joita pelkästään söisit seuraavat kaksi kuukautta, niin mitkä ne olisivat?

Jos pitäisi ajatella tätä valintaa edes jotenkin järkevästi, mutta silmälläpitäen sitä, mikä mielestäni maistuu hyvältä, olisi valintani tämä: Perunat, (pakaste)herneet, tuoreet ananakset, kaurahiutaleet ja cashewpähkinät.


7. Mikä on paras ravintola, jossa olet käynyt?

Suomalaisista ravintoloista parasta ruokaa olen syönyt Tampereella Thai & Laosissa. Ulkomailla vierailemistani ravintoloista suurimman vaikutuksen teki Gobo New Yorkissa. Siellä on otettu tuo tötterokuva tuossa kirjoituksen alussa.


8. Mikä on lempiroskaruokasi?

Ranskikset. Yrttisuolalla maustettuna ja dipattuna maustamattomaan soijajogurttiin.


9. Mihin maahan haluaisit matkustaa, mutta pelkäät saavasi siellä huonoa ruokaa?

Islantiin ja johonkin Afrikan maahan. En tiedä, mihin perustan käsitykseni näiden huonosta vegaaniruokatarjonnasta. Ehkä siihen, että en juuri koskaan kuule näiden paikkojen vegaaniruoista mitään.


10. Mistä ruoka-aineksista et pidä?

Sienistä, munakoisosta (paitsi munakoisosillistä), viikunoista, kuivatuista aprikooseista ja rooiboksesta.


11. Kerro lyhyesti, millaisen kahvilan, ravintolan tai baarin haluaisit perustaa?

Voisin perustaa vegaanisen cupcake-kahvilan, jossa asiakas saisi tilauksen yhteydessä valita kakkuselleen pohjan, kuorrutteen ja koristeet monista eri vaihtoehdoista. Kahvilan yhteydessä olisi jäätelöbaari, jonka valikoimista löytyisi myös pehmistä. Koska en juurikaan juo kahvia tai teetä, olisi kahvilan lämpimien juomien pääpaino erilaisissa kaakaoissa.

7 kommenttia:

  1. Kivaa tehdä haasteita, kun saa vastauksia itseään kiinnostaviin kysymyksiin :) Kiitoksia.

    Yhdysvallat taitaa tosiaan olla paras vegaaniruokamaa, sieltä löytynee kaikkea, ei tosin ehkä niin halvalla kuin Aasiasta. Muutama vuosi sitten New Yorkissa taisi olla vegaanijäätelöbaari, jossa en tosin käynyt. Gobostakin taisin ottaa vain kuvan. Toiset turistit kuvaavat vain vapaudenpatsasta, minä bongaan kasvisravintoloita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :)

      Lula's Sweet Apothecary on se jätskibaari, jota tarkoitat. Olen syönyt siellä MAAILMAN PARASTA jäätelöä! Heidän valikoimissaan on myös pehmistä, jota en tyhmänä vain tajunnut ostaa, kun siellä kävin.

      Siellä on kuitenkin ilmeisesti pistetty puoti kiinni, jos ei kokonaan niin ainakin toistaiseksi, mikä on kyllä tosi iso harmistus! Heidän nettisivuillaan ei asiasta ole mainintaa, mutta FB-sivulla heiltä on tosi moni kysellyt, että koska avaavat uudelleen eli aika pahalta kyllä näyttää.. Toivottavasti ovat vain pienellä paussilla, eivätkä lopeta kokonaan, sillä paikka oli niin mahtava.

      Poista
  2. Oon pari kertaa kävelly thai&laosin ohi, mutten oo ikinä uskaltautunut sisälle kun en tiedä mitä sais vegaanisena, joten mitä sieltä saa vegaanisena? :) curry ja kookos on mun ei-listalla, mutta jospa jotain löytyis mullekin. take away-hinnat näyttää edullisilta niin vois vaikka heti huomenna hakea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä saa käsittääkseni kaikki kasvisruoat vegaanisena, kun pyytää jättämään kerman ja osterikastikkeen pois. Siellä tiedetään, mitä vegaaninen tarkoittaa, joten vegaaniruoan saaminen ei ole siellä ongelma. Itse oon syönyt siellä vaan sellaista ruokaa, jossa on sekä kookoskermaa että currytahnaa, joten mun on vähän vaikea nyt suositella sulle mitään :/

      Poista
    2. Kiva jos vegaani-termi on tuttu. Taidan suunnata huomenna töiden jälkeen sinne kyselemään lisää. Kiitti! Uus ravintola Gastropapuun on aina kiva juttu :)

      Poista
  3. Islannissa pystyy luultavasti ainakin kasvissyöjänä selviytymään melko hyvin, ja Islannissa on useampia kasvisruokaravintoloitakin. Myös kahvilatarjonnassa löytyy vegaaneja ja vegaaniystävällisiä vaihtoehtoja. Olen itse muuttamassa vuodeksi Islantiin, joten olen saanut selvitellä asiaa, ja todennut, että ei ne taida ihan pelkkää kalaa siellä syödäkään! Eli ei kun matkustelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaapa sittenkin hyvältä, joten taidankin jatkaa Islanti-haaveilua :) Ihanaa vuotta sinulle Islannissa!

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu