maanantai 28. lokakuuta 2013

Vadelmatäytteiset maapähkinävoi-kaurakeksit


Löysin kaapista purkillisen maapähkinävoita ja toisen purkillisen vadelmahilloa, jotka olivat odottaneet vähän turhan kauan sitä, että ne syödään. Niistä syntyi näitä pehmeitä ja meheviä täytekeksejä. Jos peanut butter & jelly -meininki on sinun juttusi, uskoisin sinun tykkäävän myös näistä pientä näpertelyä vaativista kekseistä.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Vadelmatäytteiset maapähkinävoi-kaurakeksit (8 isoa keksiä)
  • 2 dl kaurahiutaleita*
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl ruokasoodaa 
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl sileää maapähkinävoita
  • (0,5 tl suolaa, jos maapähkinävoi on suolatonta)
  • 0,75 dl vettä
  • keksien väliin n. 1 dl vadelmahilloa
  1. Sekoita kaikki aineet vadelmahilloa lukuunottamatta tasaiseksi massaksi. Käytä käsiäsi apuna, jos taikina on liian tönkköä sekoitettavaksi lusikalla.
  2. Jaa taikina kuuteentoista samankokoiseen osaan. Samankokoisia paloja saat, kun jaat taikinan ensin kahtia ja saadut palat taas kahtia niin kauan, että sinulla on kuusitoista taikinapalaa.
  3. Litistä taikinapalat suurin piirtein pyöreiksi, noin puoli senttimetriä paksuiksi levyiksi. Laita taikinalevyn päälle vajaa ruokalusikallinen vadelmahilloa. Aseta toinen taikinalevy hillon päälle, litistä levyjen reunat yhteen ja siisti reunat vielä hieman tasaisemmiksi. (Katso allaolevasta kuvasta vinkkejä, jos et ymmärtänyt tätä hieman ylimalkaista ohjetta.)
  4. Paista keksejä 190-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun niiden reunat ovat saaneet hieman ruskeaa väriä.
  5. Anna keksien jäähtyä uunipellillä ainakin kymmenen minuuttia ennen niiden siirtämistä, sillä ne ovat uunista tullessaan todella pehmeitä. Jäähtyessään ne kovettuvat helposti siirreltäviksi, mutta niiden on tarkoitus jäädä haukatessa pehmeiksi. 
Nämä keksit ovat parhaita viimeistään seuraavana päivänä syötyinä, joten näitä ei kannata leipoa varastoon monta päivää ennen tarjoilua. Säilytä keksit jääkaapissa, jos et syö niitä heti.
*Jos käytät gluteenittomia eli puhdaskaurahiutaleita, sopivat nämä myös keliaakikoille ja muille gluteenittomalla dieetillä oleville!

6 kommenttia:

  1. Arvaa vaan maistuisiko maapähkinävoiaddiktille? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä jotenkin aavistin, että sä tuut kommentoimaan tätä, joten ilmeisesti maistuisi :)

      Poista
  2. Voi apua!! Näitä on ihan pakkopakko tehdä viikonlopuksi! Sopivasti tuli tämä ohje, voin tehdä illallisvieraille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nämä maistuvat :) Seuraavalla kerralla aion laittaa noiden väliin jotain suklaista täytettä!

      Poista
  3. Ihanat hillopiilot! Testasin joskus Isa Chandran maapähkinävoi-kaura-cookieita, jotka ovat ihan super hyviä, mutta nämä vaikuttavat vielä paremmilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki Isa Chandran ohjeet, joita olen kokeillut, ovat kyllä ihan mahtavia! Näissä mun versioissa on ehkä jonkin verran vähemmän sokeria ja rasvaa :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu