keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Itsetehdyt lahjapussit ja -laatikot


Itsetehdyt konvehdit, makeiset ja muut pikkuherkut on tietysti kaikkein kivointa antaa lahjaksi itsetehdyssä laatikossa. Internet on pullollaan ohjeita niin tosi yksinkertaisiin kuin tosi vaikeisiinkin laatikoihin, joten valinnanvaraa on niin aloittelijalle kuin näpertelijällekin. Materiaalit laatikoihin voi hakea askartelukaupasta tai sitten vaikka omasta lehtiroskiksesta. Parasta näissä on se, että niistä tulee oikeasti tosi hienoja ja omanlaisiaan.

Tässä linkkejä erilaisiin laatikko- ja pussitaitteluohjeisiin. Esimerkiksi Pinterestistä löytyy paper gift box -hakusanalla valtavasti lisää söpöjä vaihtoehtoja.
  • Sininen ja punainen pitkä laatikko (Videossa käytetään jotain ihmeleikkuria ja -teippiä, mutta sama homma onnistuu ihan vain viivottimen, kynän, saksien ja liiman avulla. Idea kuitenkin tulee videosta selväksi.)
  • Vihreä pussi (Käytin teipin sijasta liimaa, sillä uskon sen olevan pidemmän päälle kestävämpi ratkaisu kuin teippi.)
  • Punainen pyramidi (Tämä taisi olla suosikkini kaikista näistä.)
  • Vihreä kaksitaskuinen kirjekuori (Pikkuisen epäselvän ohjeen löydät alta.)
  • Punavalkoinen rasia (Tämä oli vaikein kaikista näistä laatikoista, koska tässä taitokset eivät ole suoria vaan kaarevia. En siis suosittele tätä tehtäväksi ainakaan kovin heikkohermoisen lapsen tai aikuisen kanssa.)
Vaaleanpunaiselle kuutiolle en nyt onnistu löytämään netistä minkäänlaista ohjetta, mutta sen ohje on peräisin Joni Marie Newmanin Vegan Food Gifts -kirjasta, josta kirjoittelin vuosi sitten.

Taiteltu kaksitaskuinen kirjekuori 

Tämäkin ohje on Vegan Food Gifts -kirjasta.  Se sopii lahjapussiksi vaikkapa keksille, lahjakortille tai muulle litteälle asialle. Erityisen kivan tästä tekee se, että tässä on kaksi taskua, joten tähän voisi laittaa vaikka toiseen taskuun pienen pussillisen maissinjyviä ja toiseen taskuun pienen pussillisen popkornimaustetta, jossa voisi olla vaikkapa oluthiivahiutaleita, valkosipulijauhetta, suolaa ja cayennepippuria.

En kirjoita tähän ohjeita, koska niiden kirjoittaminen tekee tästä huomattavasti hankalampaa kuin mitä se oikeati on. Jos haluat tehdä pussin, mutta et tajua kuvasta mitään, niin ole hyvä ja kysy kommenteissa lisäselvitystä. A4-kokoisesta paperista tulee aika pieni pussi eli peruspostikorttiakin pienempi, joten isommille asioille kannattaa tietysti käyttää isompaa paperia.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Kiitos ohjeista. Olenkin miettinyt, miten saisin itse valmistettua kauniita rasioita, jonne voisin joululahjaksi tulevat makeiset laittaa. Huomenna on siis luvassa askartelun täyteinen päivä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä :) Kannattaa etsiskellä noiden mun linkkien lisäksi kaikkia muitakin, sillä niitä kyllä löytyy!

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu