perjantai 14. helmikuuta 2014

Viiden vanha!


Kamomillan konditoria vietti tänään 5-vuotissynttäreitä tuttuun tapaan Runsaudensarvessa. Kakkua, keksejä ja kakkusia katosi kehujen kera noin seitsemänkymmenen synttärivieraan vatsoihin, joten päivä oli kyllä aikas tosi mainio.



Ihan kamalasti kiitoksia kaikille mukanaolleille! On tosi mukavaa syöttää blogin herkkuja ihmisille, kun samalla pääsee kuulemaan ja näkemään, että leivonnaiset maistuvat ihan oikeasti hyvälle. Olen järkännyt blogisynttärit kolme kertaa aiemminkin, ja nyt oli ensimmäinen kerta, kun leivonnaisten kananmunattomuutta ei oikeastaan lainkaan ihmetelty. Ehkäpä siis vegaaninen leivonta on pikkuhiljaa siirtymässä pois marginaalista, mikä on ihan mahtava juttu. Kanat kiittävät!

Pöytä oli tällä kertaa katettu seuraavilla nameilla:

Törkyöverikeksejä!
Mustikka-sitruuna-valkosuklaakakkunen (12 kpl)

  • 2 dl mustikoita
  • 1 dl vettä
  • 1 dl öljyä
  • 2 dl sokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta 
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Vuoraa muffinssipelti paperivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä vuokia, kuten amerikan-, italian- tai foliovuokia.
  2. Soseuta mustikat, vesi, öljy, sokeri, suola, vanilja ja sitruunankuori tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi.
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda.
  4. Kaada mustikkaseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
  5. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 18–20 minuuttia eli kunnes muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä hyvin.
Valkosuklaakuorrute
  • 1 prk vaahtoutuvaa soija-, kaura- tai riisivispiä (Alpro, SoyaToo!, Sunnuntai, GoGreen)
  • 100 g maidotonta valkosuklaata (Sweet William, Plamil, Organica)
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  1. Vaahdota jääkaappikylmä vispi.
  2. Sulata valkosuklaa varovaisesti.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
  4. Pursota jäähtyneiden kakkusten päälle.
Mustikkaisten kakkusten pohjat olivat tosi svengaavan värisiä!

Ihan ilman kommelluksia eivät nämä synttärit sujuneet. Tein täytekakut valmiiksi eilen, ankkuroin ne hyvin sekä pohjapahveihinsa että laatikkoihinsa. Sitten nappasin kakut kainaloon ja kannoin ne suurella varovaisuudella Runsaudensarveen odottamaan tätä päivää. Tänään kakkulaatikoita availlessani tajusin, että vaikka kakkujen alin kerros olikin pysynyt matkan ajan hyvin paikallaan, olivat ylemmät kerrokset päässeet liukumaan – molemmissa kakuissa, ja koska kakut olivat tämän jälkeen saaneet rauhassa jääkaapissa jähmettyä keskenään, niin tänään ei kerroksia tietenkään enää saanut siirrettyä takaisin oikeille paikoilleen. Hieman kyllä nauratti!

Tarinan opetus on siis se, että juuri valmistuneen täytekakun kannattaa ihan oikeasti antaa levätä suht paikoillaan useamman tunnin ajan, jotta sen täytteet jähmettyvät, eivätkä kakun ylemmät kerrokset lähde seikkailemaan. Mitään suuren suurta katastrofia tästä ei syntynyt ja kakut maistuivat vinosta olemuksestaan huolimatta oikein hyville.


Täytteet kätevästi näkyvissä!
Mansikka-vadelmamoussekakku (20 hengelle)

Jännittävä porrastettu kakku!


Appelsiini-suklaamoussekakku (20 hengelle)
  • Kakun pohjana on kaksi gluteenitonta vaaleaa kakkupohjaa. Levyt on leikattu tämän ohjeen mukaan.
  • Kakku on kostutettu appelsiinin mehun, veden ja sokerin seoksella.
  • Kakun välissä on tämän mousseohjeen tapaan tehtyä appelsiinisuklaamoussea. Käytin kaksi purkkia SoyaToo!:n riisivispiä, 200 g appelsiinisuklaata, 2 tl appelsiinin kuorta ja 1 dl:n tomusokeria.
  • Kakun kuorrutteena on appelsiininmakuista suklaakuorrutetta, joka on tehty tämän kuorrutteen tapaan. Käytin 150 g margariinia, 0,5 dl kaakaojauhetta, 0,25 tl vaniljajauhetta, n. 1 pkt tomusokeria, 2 rkl appelsiinin mehua ja 1 tl appelsiinin kuorta.

Voinpa lopuksi vain sanoa, että onpa mahtavaa kirjoittaa Kamomillan konditoriaa. Kiitokset kaikista näistä viidesta vuodesta kaikille teille lukijoille!

Irvistävä blogin kirjoittaja ja irvistävä kakku!

10 kommenttia:

  1. Ihan hirveesti synttärionnea <3 Harmi kun en päässyt paikalle, mutta uskon jo ihan oman kokemuksenkin puolesta että tarjottavat oli herkullisia :)

    Liina/Gastropapu

    VastaaPoista
  2. Ihanalta näyttää, onnea 5-vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut minultakin! Tämä sopivasti muistuttikin minua oman blogini synttäreistä, saapa nähdä josko ensimmäistä kertaa hieman juhlisin.
    Oikeastaan aika hauska kommellus nuo seikkailevat kakut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Blogisynttärit on vähän semmonen vitsi, mutta ihan hyvä tekosyy syöttää ihmisille herkkuja :) Mua huvittaa, että mua pidetään superkakkumestarina ja sitten käy näin, kun leivon isolle porukalle kakkublogia juhlistaakseni :D

      Poista
  4. Kiitos upeasta blogista ja onnea! Mun on ihan pakko kokeilla tuota vaapukkamoussea asap.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, sillä se on hyvää ihan sellaisenaankin :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu