sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Jogurttijäätelö


Helle. Ihana tekosyy tehdä jäätelöä! Tämä jäätelö on samaan aikaan sopivasti makeaa, kirpeää ja kermaista eli tosi herkkua! Lisäksi se on helppoa tehdä, jos vain kotoa löytyy jäätelökone. Kaveriksi tein tälle vadelmakastiketta yksinkertaisesti sekoittamalla pakastevadelmia, sokeria sekä vettä ja keittämällä niitä mikroaaltouunissa muutaman minuutin.



Jogurttijäätelö (n. 1 l)
  • 1 prk (500 g) maustamatonta soijajogurttia (Alpro tai Rainbow)
  • 2,5 dl soijavispiä (Alpro)
  • 1 dl sokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Varmista, että sokeri sulaa nesteiden joukkoon.
  2. Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeiden mukaan.
  3. Anna valmiin jäätelön kiinteytyä pakastimessa vielä puoli tuntia ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Houkuttavaa! Tätä olisikin helppo kokeilla, kun noita aineksia löytyy aina kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa antautua houkutukselle! Tää on tosi helppo ohje, kun kaikki vain sekoitellaan ja lykätään jäätelökoneeseen :)

      Poista
  2. Eikö tulisi kuohkeampaa jädeä jos soijavispin vatkaisi ensin?
    -Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut, mutta ei siitä välttämättä tulisi mitenkään erityisen paljon kuohkeampaa :) Jäätelökonehan sekoittaa jäätelömassan sekaan ilmaa ja tekee siitä siten kuohkean. Ehkä kokeilen seuraavalla kerralla, miten käy, jos vispin ensin vaahdottaa.

      Poista
  3. Voi olla, että sun jäätelökone on tehokkaampi ilman vatkaaja kuin mun vanha. Ilahduttavasti olen muuten huomannut, että ainakin Freiburgissa saa useammasta jäätelökahvilasta vegaanista jäätelöä. Ja vieläpä italiaistyyppistä, hurmaavan pehmeää ja kuohkeaa jäätelöä. Ettei edes tarvitse tyytyä sorbetti-linjalle. Että jotain parannusta "vegaanin jälkiruoka" osastolle, josta seuraavassa postauksessa on puhe.
    -Meri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorbettia saa yllättävän monesta paikasta, mutta vegaanista jäätelöä olisi ihana löytää ravintoloista ja jäätelökioskeista!

      Mä tein muuten lisää tätä jäätelöä, jossa vaahdottelin vispiä hieman. Kun massan laittoi jäätelökoneeseen pyörimään, niin ensin se lässähti lämpötilan laskiessa. Sen jälkeen se kuohkeutui, kun jäätelökone pyöritteli sitä aikansa. Voi siis olla, että vaahdottamisesta ei ole mitään hyötyä ennen jäätelömassan laittamista koneeseen.

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu