maanantai 28. heinäkuuta 2014

Puolukka-inkiväärijäätee


Helteet ne vain jatkuvat, joten kylmille juomille on kysyntää! Kaivelin pakastinta ja löysin sieltä viimekesäisiä puolukoita ja pussillisen inkivääriä. Keittelin ja jäähdyttelin ne virkistäväksi jääteeksi.



Puolukka-inkiväärijäätee (1 litra)
  • 1 l vettä
  • 3 teepussia (suosittelen valkoista vaniljateetä, kuten Clipper)
  • 1 dl sokeria*
  • 3 dl puolukoita
  • 1 rkl tuoretta tai pakastettua inkivääriä hienonnettuna
  • 2 sitruunaa
  1. Kuumenna vesi 80-asteiseksi (tai muutoin sopivan kuumaksi käyttämäsi teen mukaan) ja kaada vesi teepussien päälle. Sekoita joukkoon myös sokeri. Anna hautua viisi minuuttia ja poista sitten teepussit.
  2. Lisää nesteen joukkoon puolukat ja inkivääri ja anna hautua niin kauan, että tee on haaleaa. Siivilöi juoma ja puristele samalla puolukoista mahdollisimman paljon mehua siivilän läpi.
  3. Purista sitruunoista mehut ja lisää nekin jääteen joukkoon.
  4. Viilennä jääkaapissa mahdollisimman kylmäksi ja tarjoile jääpalojen kera.
* Jos haluat sokerittoman jääteen, käytä makeutukseen steviauutetta.

2 kommenttia:

  1. Wau mikä yhdistelmä! Lupaan kokeilla sitä hetimiten :D
    Aurinkoisia päiviä sulle!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu