lauantai 30. elokuuta 2014

The Weeping Song -pupukakku


Tein tämän kakun ihan huipputyypille kiitokseksi ja synttärikakuksi. Koska tiesin hänen kovasti tykkäävän Nick Caven musiikista, niin kakku piti tietysti koristella sopivalla tavalla. Kyllä. Tässä on oma näkemykseni Nick Cave & The Bad Seedsin The Weeping Song -kappaleesta.

Ja kyllä. Tässä on näkemykseni Nick Cavesta ja Blixa Bargeldista veneilemässä. Huomasin vasta jälkikäteen, että laitoin heidät veneeseen väärin päin, sillä videossa poika soutaa eikä isä, mutta ehkä se ei haittaa.





Go son, go down to the water and see the women weeping there.



Then go up into the mountains. The men, they are weeping too.



Father, why are all the children weeping?



Minusta tästä tuli ehkä hienoin kakku ikinä! Ja parasta on, että kakunsaaja ihan vain pienten vihjausten jälkeen keksi, mistä biisistä on kyse.



The Weeping Song -pupukakku (20:lle hengelle)
  • Paistoin tätä varten kaksi vaaleaa kakkupohjaa. Ne on leikattu kolmeksi kerrokseksi tämän kuvan mukaan.
  • Kakku on kostutettu limetti-sokerivedellä.
  • Kakun välissä on mansikoita sekä mustaherukkajuustokakkumoussea. (Ohje alla.)
  • Kakku on kuorrutettu kolminkertaisella annoksella jämäkkää soijavispiä, joka on makeutettu sokerin sijasta fariinisokerilla.
  • Koristeet on muovailtu tästä sokerimassasta.

Mustaherukkajuustokakkumousse
  • 200 g mustaherukoita
  • 2,5 dl soijavispiä (Alpro)
  • 0,5 tl agar agar jauhetta
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • 100 g maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
  1. Laita mustaherukat, soijavispi, agar agar, fariinisokeri ja vanilja kattilaan. Kun seos kiehuu, vähennä hieman lämpöä ja anna kiehua sekoitellen kaksi minuuttia. Anna seoksen jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai vähintään viisi tuntia.
  2. Vaahdota seos kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää lopuksi soijatuorejuusto ja sekoita, kunnes mousse on tasaista.
  3. Käytä kakun täytteenä tai lusikoi suuhusi sellaisenaan.

5 kommenttia:

  1. Syöty ja todettu erinomaiseksi! Terveisin ja kiitoksin kakunsaaja <3

    VastaaPoista
  2. Nick Caven inspiroima vegaaninen kakku kuulostaa jo ideana aivan superhyvältä, ja miten hieno toteutus! Liityn kyllä lukijaksi jo pelkästään tämän postauksen vuoksi, vaikka itse en varsinaisesti mikään kakkumaakari olekaan. :) Mitähän muita leivonnaisia sitä saisikaan aikaiseksi Nick Caven tuotannosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Mervi :) Tää oli nurinkurisesti tosi hyvänmielen kakku. Nick Caven tuotannossa olisi kyllä vaikka mitä hauskoja murhakakkuaiheita :D

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu