maanantai 16. marraskuuta 2015

Muurahaiskeot


Näissä pienissä herkkupaloissa on rapeiden pohjan ja strösselikuorrutteen välissä ihana suklaajuustokakkutäyte. Lisäksi nämä ovat tosi helpot ja nopeat tehdä, koska näitä varten ei tarvitse lämmitellä uunia.



Ohjeessa keksien määrä on valinnainen, sillä voit halutessasi käyttää kokonaisia keksejä kekojen pohjana tai vaihtoehtoisesti irrottaa keksien puolikkaat toisistaan. Jos käytät puolikkaita keksejä, voit joko jättää täytteen keksin päälle tai kaapia pois.

Muurahaiskeot, 12 kpl
  • 100 g vegaanista suklaata
  • 1 prk maustamatonta soijatuorejuustoa (Tofutti)
  • 4 rkl tomusokeria
  • 0,25 vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 6 tai 12 Oreo- tai muuta vegaanista pientä keksiä
  • 1 dl vegaanista suklaaströsseliä (Dr Oetker)
  1. Anna soijatuorejuuston lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sulata suklaa ja sekoita sen joukkoon notkistettu soijatuorejuusto, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola. 
  2. Laita massa pursotuspussiin ja pursota muurahaiskekomaiseksi tötteröksi keksien päälle. Tarvittaessa muotoile tötteröä veitsellä tasaisemmaksi.
  3. Laita strösselit pieneen kulhoon ja kierittele muurahaiskeot niissä varovaisesti.
  4. Anna kekojen jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoilua.
SOIJATON VERSIO: Jos haluat tehdä muurahaiskeot soijattomana, voit kokeilla Violifen levitettävää juustoa, jota löytyy tosi monista ruokakaupoista. Se on rakenteeltaan ja maultaan melko erilaista Tofuttiin verrattuna, mutta eiköhän sekin tässä toimi. Ensi vuonna Oatlylta on kuulemani mukaan tulossa myös Suomeen kaurapohjainen tuorejuusto, jota kannattaa myös kokeilla.

GLUTEENITON VERSIO: Muurahaiskeot voi tehdä helposti myös gluteenittomina, kunhan valitsee gluteenittoman keksipohjan. Niitäkin löytyy useampia tuolta edellä linkkaamastani Vegaanituotteet-sivun keksilistauksesta.

2 kommenttia:

  1. Mää voisin vääntää pienen satsin onnenkyyneliä näitten sun reseptien keskellä ;___; en malta oottaa että saan ens kuussa viettää synttäreitäni ja tehä sinne kaikkia ihanaa tarjolle! Nää on ihan PAKKO tehä viimestään sillon, ja tuo alla oleva suklaa-appelsiinikakku kuulostaa kans ihan täydelliseltä. Nyyh. Kiitos ♥

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu