sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Suklaamoussekakku suolapähkinä- ja karamellitäytteellä


Tänään eräs pikkuinen Venni sai nimen. Vennin vieraat puolestaan saivat kakkua, joka oli täytetty suklaamoussella, suolapähkinöillä ja karamellikastikkeella. Kakku sai koristeekseen palikoita, joihin muovailin kaikenlaisia juttuja tennissukista leppäkerttuihin ja omenoista kärpässieniin. Myös päivänsankarin isoveljen nimi löytyi eräästä palikasta.


Suklaamoussekakku suolapähkinä- ja karamellitäytteellä, 20:lle
  • Kakkupohjana on kaksi vaaleaa täytekakkupohjaa, jotka leikkasin tämän ohjeen tyylillä.
  • Kakku on kostutettu kolmella desilitralla kahvia.
  • Ensimmäisessä välissä on täytteenä suklaamoussea noin puolet annoksesta.
  • Toisessa välissä on ensin puoli annosta Tuulispään karamellikastiketta varovaisesti levitettynä sekä 200 g suolapähkinöitä, joiden päälle lusikoin ohuena nauhana 80 g sulatettua tummaa suklaata. Tämän päälle levitin lopun suklaamoussen.
  • Kakku on kuorrutettu ohuesti suklaakreemillä, jonka tein näppituntumalla hieman tätä kuorruteohjetta kaakaoisemmaksi. Tein noin puolikkaan reseptin verran kuorrutetta.
  • Jämäköitin purkillisen Alpron soijavispiä tällä ohjeella. Levitin ja pursottelin sen kakun pinnalle.
  • Koristepalikat on muovailtu mantelimassasta ja sokerimassoista.
Paistoin kakkupohjat ja leikkasin ne osiin perjantaina. Keitin samana päivänä myös karamellikastikkeen ja jämäkän soijavispin valmiiksi. Ne saivat jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa yön yli. Vaahdottelin mousset ja kuorrutteet lauantaina kakun kasaamisen ohessa.




5 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta makuyhdistelmältä! Ollaan kokeiltu Tuulispään leivontakirjastakin jo montaa reseptiä, ja kaikki on kyllä olleet herkullisia. :) Kiitos ihanista resepteistä!

    Urbaani vegendan Tiina ja Kirppu

    VastaaPoista
  2. Mistä tampereelta löytyy agar-agaria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ostanut Agar-agaria Tampereella Rautatieaseman viereisestä Apteekista, josta sitä ei löytynyt hyllystä, vaan se piti pyytää henkilökunnalta. Uskoisin, että myös muista apteekeista sitä löytyisi. Sen lisäksi sitä löytyy todennäköisesti Ruohonjuuresta ja Punnitse ja säästästä. Näin sitä noin viikko sitten myös Lielahden Citymarketissa leivontatuotteiden kanssa samasta hyllystä. Se ei valitettavasti ole vielä ruokakauppojen perustuote, joten sitä saattaa joutua etsiskelemään ja kyselemään.

      Jos et aio pursotella soijavispistä täydellisiä kiehkuroita vaan levität sen kakun päälle vähän rennommin, niin se ei välttämättä tarvitse agar-agaria avukseen. Täältä löytyy vinkkejä vispien käyttöön:
      http://www.kamomillankonditoria.com/2015/01/vinkkeja-kasviperaisten-vispien.html

      Poista
  3. Heippa! Onko sinulla jotain leivontareseptiä jossa voisi käyttää alpron vaniljavanukasta? Kaapista löytyy muutama purkki, enkä pidä sellaisenaan sen mausta lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se toimii hyvin pullien voitelussa! Sillä ja lakuilla voi myös täyttää korvapuustit kanelin ja sokerin sijaan. Jos vaniljavanukas ei maistu sellaisenaan, mutta on tumman suklaan ystävä, voi sen sekaan sekoittaa paljon kaakaojauhetta.

      Multa taitaa löytyä vain yksi ikivanha resepti, jossa oon käyttänyt vaniljavanukasta. Käytin sitä unelmatortun täytteessä, mutta koska se itse torttuosuus ei ole kauhean toimiva (maku on hyvä mutta rullautumisominaisuudet eivät), niin en välttämättä suosittele testaamaan. Tässä kuitenkin resepti:
      http://www.kamomillankonditoria.com/2010/08/unelmatorttukokeilu.html

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu