keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Kardemummabiscotit


Kamomillan konditoria sai alkunsa tasan seitsemän vuotta sitten. Aika paljon on meno muuttunut tuossa ajassa. Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa merkkipäivää kuin leipoa italialaisia korppuja eli biscotteja! En ole ennen näitä tehnyt, mutta tykästyin heti kovasti. Kardemumma sopii mielestäni erityisen hyvin tällaisiin leivonnaisiin, joissa on rapsahtava meininki!


Kardemummabiscotit, 12 kpl
  • 2 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl mantelijauhetta tai -jauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 tl rouhittua kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 3/4 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 1/2 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne lusikalla. Lisää kauramaito ja öljy ja sekoita tasaiseksi, tahmeaksi taikinaksi.
  3. Ripottele leivinpaperin päälle vehnäjauhoja ja nosta taikina sen päälle. Ripottele hieman jauhoja myös taikinan pinnalle. Muotoile taikina 25 x 10 -senttiseksi ja muutaman sentin paksuiseksi pötköksi.
  4. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 20 minuuttia. Ota taikinapötkö pois uunista, mutta jätä uuni päälle. Anna taikinapötkön jäähtyä kymmenen minuuttia ja leikkaa se sitten terävällä veitsellä puolentoista sentin paksuisiksi siivuiksi. Aseta siivut leivinpaperille kyljelleen ja jatka paistamista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Käännä siivut toiselle kyljelleen ja paista vielä n. 15 minuuttia tai kunnes biscotit ovat kauniin ruskeita.
  5. Säilytä valmiit biscotit ilmatiiviisti huoneenlämmössä.


Tänä vuonna en järjestä blogisynttäreitä edellisten vuosien tapaan, mutta ensi sunnuntaina osallistun ravintolapäivään pystyttämällä Kamomillan ihmeboksin! Ihmeboksissa on tarjolla take away -leivonnaislajitelmia, joiden tuotto lahjoitetaan Tuulispäälle.

2 kommenttia:

  1. Biscotteja on kiva olla kaapissa. Näihinkin sopisi hyvin tumma muscovadosokeri tuomaan lisämakua.

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu