perjantai 12. helmikuuta 2016

Nopea suklaajälkkäri kaverille


Muutama viikko sitten kauppoihin ilmestyi Oatlyn kaurapohjainen tuorejuusto På Mackan! Se maistuu kivalta sellaisenaan levitteenä, mutta se soveltuu Oatlyn mukaan myös ruoanlaittoon ja leivontaan. Sekoitin siihen suklaata, mistä syntyi tuhti ja jämpti jälkkäri, jota voi tarjota vaikka nyt ystävänpäivänä niille omille tärkeille tyypeille.


Nopea suklaajälkkäri kaverille, 2 annosta
  • 80 g vegaanista suklaata
  • 1 prk kauratuorejuustoa*
  • 2 rkl tomusokeria
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • Koristeluun esim. Oreoita ja suklaata
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa.
  2. Notkista kauratuorejuusto haarukalla. Sekoita sen joukkoon tomusokeri, vanilja ja suola. Lisää suklaa (jätä pieni tippa koristeluun) ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa massa kahteen pieneen jälkiruokakulhoon. Koristele halutessasi Oreo-keksillä ja lopulla sulatetulla suklaalla.
  4. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan ja tarjoile.
*Myös Tofutti-soijatuorejuusto sopii tähän reseptiin, mutta se kannattaa notkistaa haarukan sijaan sähkövatkaimella, koska se on kauratuorejuustoa jähmeämpää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu