tiistai 8. maaliskuuta 2016

Pääsiäisaskarteluja eläinten ystäville


Pääsiäinen lähestyy askarteluineen ja herkkuineen. Valitettavan usein näihin perinteisiin kuuluu eläinten näkökulmasta monenlaista ikävää, jota tavallinen kuluttaja ei välttämättä tule edes ajatelleeksi. Esimerkiksi värikkäät höyhenet ovat oikeita höyheniä linnuilta, jotka elävät lyhyen elämänsä surkeissa oloissa. Pajunvitsat voi onneksi koristella myös eläinystävällisesti, sillä hauskoja höyheniä ja muita koristeita voi tehdä itse.


Kuvan paperiperhosille löydät ohjeen täältä.


Teippitarhalla on kiva ohje washiteipista valmistuville höyhenille. Sitä varten tarvitaan ainoastaan teippiä, rautalankaa ja sakset. Askarteluliikkeiden lisäksi washiteippejä myyvät myös kirjakaupat ja marketit askartelutarvikeosastoillaan.


Netistä löytyy lukuisia ohjeita origamipupuille ja muille -pääsiäisotuksille. Jos et ole tottunut tekemään origameja, kannattaa opastusvideo katsoa ensin kokonaan läpi. Kun taittelet origamia, kannattaa videon pause-nappia käyttää ahkerasti. Kuvan pupujen ohjeet löytyvät näistä linkeistä:


Koristeita voi myös muovailla erilaisista massoista. Kokeilin tänä vuonna soodataikinaa ja tykästyin kovasti! Taikataikinaan verrattuna soodataikina tuntuu sileämmältä ja helpommin muovattavalta. Hyvä puoli siinä on myös se, että se sopii gluteeniherkkien lasten muovailtavaksi, jolloin taikinan maistaminen ei haittaa. Käytin Ruusupuu ja huvikumpu -blogin ohjetta, josta tulee muotin koosta riippuen kymmeniä koristeita. Ruokasoodaa löytyy isoissa ja edullisissa pakkauksissa useimmista marketeista.

Soodataikina
  • 2 dl ruokasoodaa
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 1/4 dl vettä
  1. Sekoita kaikki ainekset kattilassa tasaiseksi ja käännä levy päälle.
  2. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes taikina paksuuntuu.
  3. Siirrä jäähtymään toiseen astiaan ja peitä esimerkiksi kostutetulla talouspaperilla.
  4. Taikinaa voi alkaa työstää koristeiksi, kun se on jäähtynyt. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kaulitse se ohueksi levyksi. Ota siitä piparkakkumuotilla kuvioita. Jos koristeet on tarkoitus ripustaa, tee niihin reiät hammastikulla tai pillillä.
  5. Anna koristeiden kuivua huoneenlämmössä ilmavasti esim. ritilän päällä vähintään vuorokauden ajan. Koristeet ovat kuivat, kun ne eivät enää tunnu kylmiltä.


Lisää vinkkejä!

Kamomillan konditorian kaikki pääsiäisaiheiset leivonnaisreseptit löydät tästä linkistä. Kannattaa osallistua myös Animalian Vegepääsiäiseen Facebookissa ja kutsua sinne kaveritkin kuulemaan vinkkejä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä vinkeistä! Soodataikina on kyllä aivan huippua, siitä tein jouluna kuusenkoristeita ja niistä tulee paljon kestävämpiä ja kauniimman valkoisia kuin perinteisemmästä taikataikinasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soodataikina on ihanaa! Siitä saa tosi kepeitä mutta silti kestävänoloisia juttuja. Väri on myös tosi kiva. Tietyssä valossa se kimaltelee tosi kauniisti :)

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu