sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Veriappelsiinirahkamousse


Veriappelsiineja löytyy vielä kaupoista, joten niitä kannattaa haalia kaksin käsin. Ne ovat ihania sellaisenaan, mutta ne voi myös upottaa kaurapohjaiseen appelsiinijuustocharlotteen tai tähän rahkamousseen. Tässäpä olisi siis vielä yksi rahkaisa resepti tälle pääsiäiselle!


Veriappelsiinirahkamousse, 6 annosta
  • 4 veriappelsiinia
  • 1 prk soijavispiä (Alpro)
  • 1 prk maustamatonta soijarahkaa (Alpro)
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1/8 tl suolaa
  • 3/4 dl sitruunamehua
  • 2 tl (=10 ml) agar-agar-jauhetta*
  1. Kuori veriappelsiinit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi siivuiksi. Asettele osa siivuista läpinäkyvän, vähintään litran vetoisen kulhon reunoille.
  2. Vaahdota jääkaappikylmä soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimen isoimmalla teholla. Vaikka purkissa sanotaan, että se vaahtoutuu kahdessa minuutissa, saatat joutua vaahdottamaan sitä pidempään. Sekoita vaahdon sekaan soijarahka, tomusokeri, vaniljajauhe ja suola.
  3. Mittaa sitruunamehu ja agar-agar-jauhe kattilaan ja käännä levy päälle. Sekoita koko ajan, kunnes kiehuu. Vähennä lämpöä ja sekoita pohjaa myöten noin minuutin ajan eli kunnes agar-agar on liuennut.
  4. Kaada sitruunaseos soijavaahdon sekaan koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Kaada seos kulhoon. Koristele rahka lopuilla veriappelsiinisiivuilla.
  5. Anna rahkamoussen jähmettyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan ennen tarjoilua.
*Koska soijavispistä tulee kauravispiä huomattavasti kuohkeampi ja ilmavampi vaahto, se ei hyydy agar-agarilla samoin kuin kiinteämmät massat. Agar-agar onkin tässä reseptissä mukana vain lisärakennetta tuomassa. Rahkamoussesta ei siis voi leikata siivuja tai paloja eikä sitä voi kumota.

Huom! Kuvien rahkamousset on tehty kolminkertaisena annoksena.


Onko agar-agar pakollinen?

Voit hyvin jättää agar-agarin myös kokonaan pois reseptistä, mutta rahkasta tulee silloin tietysti löysempää. Sitruunamehua ei silloin keitetä ja rahkan voi syödä heti.

Mistä agar-agaria voi ostaa?

Lue vinkit täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu