maanantai 18. heinäkuuta 2016

Jäätelöcharlotte


Ihan alkuun pahoittelut siitä, että kuva on vähän mitä sattuu. Järkkäri ei ollut käytössä, joten turvauduin kännykkään. Lohdutukseksi kuvaan päätyi äitini muovailema pupuporukka.

Jäätelökakun voi tehdä myös charlottemuotoon! Tämä ei ole se kaikkein kätevin tarjoiluehdotus, mutta ainakin se näyttää hauskalta ja maistuu tietysti tosi hyvältä.


Jäätelöcharlotte
  • pyöreä kulho
  • kelmua
  • Oreo-keksejä tai muita vegaanisia keksejä (Vegaanituotteet-sivulta löydät pitkän listan)
  • Yhtä tai useampaa laatua kaura-, soija- tai riisijäätelöä* (listan löydät täältä)
  • suklaa- tai lakritsikastiketta (listan vegaanisista vaihtoehdoista löydät edellisestä linkistä)
  1. Ota jäätelöt sulamaan hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät pehmentyä ennen kakun kasaamista.
  2. Vuoraa kulho kelmulla. Asettele keksit vieri viereen kulhon pohjalle ja reunoille.
  3. Täytä keksikulho puolilleen pehmeällä ja notkistetulla jäätelölle. Valuta jäätelön päälle suklaa- tai lakritsikastiketta. Täytä kulho täyteen jäätelöä ja tasoita pinta.
  4. Laita jäätelöcharlotte pakastimeen jähmettymään ja tekeytymään noin tunniksi. Ota kakku kuitenkin hyvissä ajoin pehmenemään ennen tarjoilua, jotta se on helpompi leikata. Kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kelmu. Kakku on kätevintä leikata suurella, terävällä veitsellä.
*Jäätelön voi tietysti tehdä myös itse! Mimosan jäätelökioski -tägillä löytyvät kaikki Kamomillan konditorian jäätelöohjeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu