perjantai 8. heinäkuuta 2016

Raparperipiirakka


Kamomillan konditoriasta puuttui vielä kunnollinen raparperipiirakkaohje. Ei puutu enää! Tein tämmöisen kannellisen version, sillä sen sisällä täyte muhii meheväksi. Piirakan kaveriksi sopii tosi hyvin Oatlyn kauravaniljakastike tai kaurajäätelö. Niitä löytyy monista kaupoista, joten kannattaa kokeilla, jos eivät ole vielä tuttuja!


Raparperipiirakka, 10 palaa

pohja
  • 150 g vegaanista margariinia (suosittelen tummansinistä Keijua)
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
täyte
  • 12 dl raparperipaloja (n. 5 vartta)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl margariinia
  1. Sekoita margariini, sokeri ja suola haarukalla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita käsin tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa puoli tuntia ennen kaulitsemista.
  2. Valmistele täyte sekoittamalla raparperipalat, sokeri ja vehnäjauhot.
  3. Rasvaa ja jauhota n. 22-senttinen piirakkavuoka.
  4. Jaa taikina kahtia. Kaulitse toinen taikinapala leivinpaperin päällä piirakkavuokaa hieman isommaksi ympyräksi. Siirrä taikina leivinpaperin avulla piirakkavuokaan ja painele se vuoan myötäiseksi. 
  5. Kaada täyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja nypi pinnalle margariininokareita. Kaulitse myös toinen taikinapala ja siirrä se raparperitäytteen päälle. Nipistele reunat kiinni sormin tai haarukalla. Pistele kanteen haarukalla reikiä.
  6. Paista piirakkaa ensin 225-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 35 minuuttia.
  7. Tarjoile piirakka lämpimänä tai kylmänä. Säilytä valmis piirakka jääkaapissa.

1 kommentti:

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu