torstai 17. marraskuuta 2016

Maapähkinäkeksitaikinapallot


Moni tykkää syödät keksitaikinat sellaisenaan ilman paistamista. Taikinasta saa tehtyä myös veikeitä suupaloja, kun pienet taikinapallot upottaa suklaaseen.
Jos aihepiiri kiinnostaa, löytyy blogista toinenkin keksitaikinanimihirviöherkku: minttukeksitaikinasuklaakuppi.

Maapähkinäkeksitaikinapallot, 30 kpl
  • 1/2 dl sileää maapähkinävoita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 dl vettä
  • 1/8 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1/8 tl suolaa (voit jättää pois, jos maapähkinävoissa on suolaa)
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g tummaa suklaata
  1. Notkista maapähkinävoi ja lisää sen joukkoon sokeri, vesi, vaniljajauhe, suola ja vehnäjauhot. Sekoita haarukalla ja tarvittaessa käsin.
  2. Jaa taikina kolmeenkymmeneen yhtä suureen osaan. Puristele taikinapalat palloiksi ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Pudota taikinapallot suklaaseen yksitellen. Nosta pallot haarukalla pois ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Laita pallot leivinpaperin päälle. Anna pallojen jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
  4. Tarjoile suolapähkinöiden kera. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki: Jos et aio syödä palloja parin vuorokauden kuluessa, kannattaa suklaa temperoida, jotta se ei muutu harmaaksi ja reikäiseksi. Ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu