tiistai 11. huhtikuuta 2017

Helpot Oreo-makeiset


Oreo-keksit maistuvat hyviltä ihan sellaisenaan, mutta lisäksi ne taipuvat raaka-aineeksi monenlaisiin leivonnaisiin. Facebookissa tuli vastaan Oreon pääsiäismunavinkki, jonka halusin toteuttaa vegaanisena ja epämunamaisena. Näistä tuli ihan tosi hyviä!

Päivitys 5.4.2022. Domino-keksien resepti on muutettu vegaaniseksi, ja nämä makeiset voi valmistaa myös niistä! (Vanhalla reseptillä tehtyjä Dominoita on vielä myynnissä, joten tarkista tuoteseloste. Uusissa pakkauksissa on selkeä vegan-merkintä pakkauksen etupuolella.)


Tein kaksi eri versiota. Toiseen käytin margariinia ja toiseen Oatlyn kauratuorejuustoa. Toiset kuorrutin tummalla ja toiset valkoisella suklaalla. Margariiniversiot ovat rakenteeltaan rapsakampia ja tuorejuustoversiot pehmeämpiä. Molemmat maistuvat aivan yhtä hyvältä.

Helpot Oreo-makeiset, 8 kpl
  1. Laita keksit täytteineen pussiin ja hakkaa ne kaulimella murskaksi. Voit murskata keksit myös tehosekoittimen pulssitoiminnolla.
  2. Notkista margariini tai tuorejuusto haarukalla ja sekoita se keksimurskan sekaan käsin. Sekoita käsin, kunnes massa tuntuu helpolta muovailla. Se muuttuu pehmeämmäksi käsiesi lämmössä. Voit tarvittaessa lisätä margariinin tai tuorejuuston määrää.
  3. Muotoile massa palloiksi tai pötköiksi puristamalla tiiviisti. Aseta ne leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. (Jos et aio syödä makeisia vuorokauden sisällä, suosittelen temperoimaan suklaan. Ohjeen löydät täältä.) Upota Oreo-massapallot suklaaseen, valuta ylimääräinen suklaa pois ja aseta makeiset leivinpaperille. Laita makeiset jääkaappiin puoleksi tunniksi tai siksi aikaa, että suklaa on jähmettynyt.
  5. Jos haluat, voit koristella makeiset esimerkiksi vegaanisella valkosuklaalla, pähkinämurskalla, tai keksimurskalla.
  6. Säilytä valmiit makeiset jääkaapissa.
*Suosittelen margariinia, jossa on vähintään 60 % rasvaa.



Erikoisemmat ruokavaliot
  • Jos haluat tehdä nämä gluteenittomana, käytä Pirkan gluteenittomia vaniljatäytekeksejä. Vegetuorejuustoista gluteenittomia ovat esim. Violife, Sheese ja Ilo.
  • Oreot, Dominot ja Pirkan gluteenittomat vaniljatäytekeksit sekä jotkut suklaat sisältävät soijalesitiiniä, joten huomioi tämä, jos teet näitä soija-allergikolle. Soijattomia vegetuorejuustoja ovat Violife, Ilo ja Oatly.
  • Jos haluat tehdä makeiset palmuöljyttömänä, käytä Dominoita. Tällä hetkellä markkinoilla olevat vegetuorejuustot eivät sisällä palmuöljyä. Margariineissa on myös paljon vaihtoehtoja. Katso täältä vinkkejä palmuöljyttömistä tuotteista.

2 kommenttia:

  1. Tämä menee kyllä testiin! Kiitos monista kivoista ohjeista ja mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu