tiistai 25. heinäkuuta 2017

Eväitä lepakkoretkelle


Radio Helsingin Asfalttiketut eli Nora Helsinki ja Sami Säynevirta pyysivät minulta vinkkejä lepakkoretken eväiksi. Ideoin kolme helppoa reseptiä, joissa kantavana voimana ovat hedelmät. Tarjolla on makeaa ja suolaista sekä tietysti juotavaa! Apinan makeat eväsleivät ovat yhdistelmä maapähkinävoita, banaania ja suklaakastiketta. Leikkelekääröt ovat pieniä suupaloja, joissa vegeleikkeleen sisään on kiepautettu vegetuorejuustoa sekä kirsikkatomaatteja tai viinirypäleitä. Juomapuolena on mansikoista ja appelsiinista valmistettu ja basilikalla höystetty hauska juoma.


Asfalttikettujen lepakkojakso on kuultavissa Radio Helsingissä tiistaina 25.7. klo 18. Ohjelma on kuultavissa myös jälkikäteen. Tsekkaa täältä lisätiedot: radiohelsinki.fi/ohjelma/asfalttiketut.

Apinan makeat eväsleivät
  • vaaleaa leipää
  • maapähkinävoita
  • suklaakastiketta
  • banaania
  1. Levitä leipäviipaleelle maapähkinävoita.
  2. Viipaloi sen päälle banaania.
  3. Pursota banaanien päälle suklaakastiketta.
  4. Paina toinen leipäviipale kanneksi.

Leikkelekääröt
  • vegaanisia leikkeleitä (suosittelen Wheatya)
  • vegaanista tuorejuustoa (suosittelen Tofuttia tai Oatlya)
  • viinirypäleitä ja/tai kirsikkatomaatteja halkaistuina
  1. Levitä leikkeleen päälle puolen sentin kerros tuorejuustoa.
  2. Aseta tuorejuuston päälle kirsikkatomaatteja tai viinirypäleitä sievään riviin.
  3. Rullaa leikkele siten, että kirsikkatomaatit/viinirypäleet jäävät rullan sisälle.
  4. Leikkaa halutessasi suupaloiksi tai jätä pötköiksi. 
  5. Jos rullat meinaavat aueta, voit kiinnittää ne cocktailtikulla.

Jännä juoma, 2 annosta
  • 2 dl mansikoita
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • 3 dl appelsiinimehua
  • (tarvittaessa sokeria tai agavesiirappia)
  1. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella. Maistele ja lisää sokeria, mikäli juoma tuntuu liian happamalta.
  2. Kaada pulloon ja pakkaa mukaan reppuun.

Kissakin halusi osallistua kuvaukseen.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Olen pitkään miettinyt, jos aquafaban avulla onnistuis sellane kuohkeampi ja ilmavampi kakkupohja vaikka täytekakkuun. Miten uskosit kakun onnistuvan? Voisha tuoho laittaa vissya lisäksi ynnä muuta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aqua faba ei kauheasti tykkää siitä, että sen sekaan sekoitetaan raskaita aineita, kuten rasvaa. Vaahto siis lässähtää helposti, jolloin kakusta ei tule kuohkeaa. En ole itse kokeillut, mutta olen lukenut useita kokemuksia muilta. Facebookin Vegan Meringue -ryhmässä on myös kakkuja, joten sieltä voisi löytyä lisäapua :)

      Teen itse täytekakkupohjat lähes poikkeuksetta tällä reseptillä. Tästä tulee kivasti kuohkea kakku, koska tämä paistetaan uunipellillä, jossa se jakaa kohota:
      http://www.kamomillankonditoria.com/2012/05/mansikkataytekakku.html

      Poista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu