Reseptiarkisto

Tervetuloa Kamomillan konditorian reseptiarkistoon! Täällä voit etsiä reseptejä niiden tunnisteiden perusteella. Tunnisteet on jaoteltu eri ryhmiin leivonnaisluokittain, juhlittain sekä ruokavalioittain.

Kun rullaat sivua alaspäin, löydät joitakin blogin leivonnaisia kuvina linkkien kera.

Saisiko olla jotain makeaa?


Tai kenties suolaista?


Juhlat tiedossa?


Erityistarpeita?

 • Gluteenittomat reseptit ovat pääosin sellaisia, että niiden raaka-aineet ovat löydettävissä täysin gluteenittomina. Osassa ohjeita on käytetty sellaisia tuotteita (esimerkiksi suklaa), joiden resepti on gluteeniton, mutta joiden sataprosenttisesta gluteenittomuudesta ei ole varmuutta. Tuote on voitu valmistaa esimerkiksi tehtaassa, jossa käsitellään gluteenia sisältäviä raaka-aineita. Jos leivot keliaakikolle, tarkista aina, mitä tuotteita hän voi käyttää. 
 • Kuumentamattomien reseptien joukosta löytyy reseptejä hieman laidasta laitaan. Osa resepteistä käy raakaruokailijoille tai elävän ravinnon suosijoille. Osa resepteistä on päätynyt tähän kategoriaan lähinnä siksi, että niiden ainesosat ovat mahdollisimman luonnollisessa muodossaan eikä niitä valmistusvaiheessa kuumenneta. Esimerkiksi cashewpähkinät ovat useimmissa tapauksissa kuumennettuja, mikä johtuu siitä, että cashewpähkinöiden kuoret on kalliimpaa ja monimutkaisempaa poistaa kuumentamatta pähkinää. (Raakoja cashewpähkinöitä on toki saatavilla luomu- ja muissa erikoiskaupoissa.) Tässäkin tapauksessa on vähintäänkin kohteliasta tarkistaa raakailijalta itseltään, mitkä tuotteet hänelle sopivat.
 • Lisäaineettomissa ja vähälisäaineisissa resepteissä ei käytetä sellaisia tuotteita, joista löytyy pitkä lista e-koodeja. Esimerkiksi margariineja, kasvikermavaahtoja tai elintarvikevärejä ei näistä ohjeista löydy tai ne on korvattavissa lisäaineettomilla tai vähälisäaineisilla tuotteilla, kuten kasviöljyllä tai vaikkapa kurkumalla. Ohjeissa on voitu käyttää nostatusaineita, kuten leivinjauhetta tai ruokasoodaa. Kannattaa muistaa, että kauppojen valikoimissa on nykyisin paljon valinnanvaraa eli jos jokin tuote sisältää paljon lisäaineita, voi jokin toinen tuote olla niistä vapaa. Hyviä esimerkkejä tällaisista tuotteista ovat kasvimaidot ja maidottomat jogurtit.
 • Pähkinättömät reseptit ovat sellaisenaan pähkinättömiä tai sellaisia, joista pähkinät voi helposti jättää pois. Pähkinättömissä ohjeissa on voitu käyttää tuotteita, joissa voi olla jäämiä pähkinöistä (esimerkiksi suklaa). Reseptien joukossa on myös sellaisia reseptejä, joissa käytetään siemeniä. Tarkista siis syöjältä, kuinka pähkinätön hänen ruokavalionsa on.
 • Rasvattomiin resepteihin ei ole lisätty rasvaa eikä raaka-aineita, joiden rasvapitoisuus on suuri.
 • Soijattomien reseptien joukosta löytyvät ne ohjeet, jotka ovat sellaisenaan soijattomia tai joiden soijaa sisältävät raaka-aineet (soijamaito, soijakermavaahto jne.) on helppo vaihtaa soijattomiin. Soijattomien reseptien ainesosissa (esim. suklaa) on voitu käyttää soijalesitiiniä, joten jos valmistat soija-allergikolle leivonnaisia blogin resepteillä, varmista syöjältä, mitä tuotteita hän voi käyttää.
 • Sokerittomat reseptit ovat sellaisia, joissa ei ole käytetty ns. tavallista sokeria, ruokosokeria, hedelmäsokeria, siirappia jne. Sokerittomissa resepteissä on voitu käyttää agave-, vaahtera- tai taatelisiirappia tai muita vastaavia makeutusaineita, mutta useimmiten näitäkin vain pieniä määriä. 
 • Todella helpot ovat nimensä mukaisesti helppoja reseptejä, joissa ei ole monimutkaisia valmistusvaiheita tai hankalasti löydettäviä raaka-aineita.

Ei nälkä?Koska blogissa on satoja reseptejä, käy niiden kaikkien selaaminen työlääksi. Kokosin tähän joitakin reseptejä kuvien kera, jotta Kamomillan konditoriaan vaikkapa ensi kertaa tutustuva pääsee helposti jyvälle blogin resepteistä.

5 kommenttia:

 1. Olenko sokea, vai enkö löydä haku-toimintoa mistään? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut, mutta hakutoiminto on toistaiseksi pois käytöstä, koska se ei jostain syystä toimi. Voit kirjoittaa Googleen hakusanan lisäksi sanat kamomillan konditoria, niin silloin todennäköisesti löytyy :)

   Olen nyt vielä puolisen tuntia tietokoneen ääressä, joten jos olet nopea, ehdit kysyä tiettyä reseptiä myös suoraan täällä.

   Poista
 2. Ok. Sattuisiko olemaan jotain reseptejä sellaisiin leivoksiin (ei täytekakku), joihin voisi käyttää kookosvispiä (tehty jähmettyneestä kookosmaidosta)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei muistaakseni ole suoraan yhtään sellaista reseptiä, jossa sitä olisi käytetty. Kookosvispi menee tosi hyvin kaiken suklaisen kanssa, mutta sen lisäksi sitä voi käyttää vaikka hedelmäsalaatin höysteenä tai vohvelien ja lättyjen kanssa.

   Tässä pari reseptiä, joiden kaveriksi kookosvispi varmasti sopii:
   - mutakakun kanssa: www.kamomillankonditoria.com/2013/10/mutakakku.html
   - Suklaamuffinssin kuorrutteena: www.kamomillankonditoria.com/2012/06/suklaakakkuset-ja-cashewpahkinakuorrute.html
   - kaakaon päällä: www.kamomillankonditoria.com/2013/02/kuuma-kaakao.html

   Toivottavasti näistä on jotain hyötyä :)

   Poista