sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Päältä kauniita kakkuja

Joskus sanonnat osuvat todella hyvin oikeaan.. Tällä kertaa niin kävi kakulle, joka maistui pahalta, mutta näytti hauskalta. Onneksi sitä ei ollut syömässä itseni lisäksi kuin yksi ihminen. Puolustukseksi täytyy sanoa, että kakun täytteeksi tekemäni mustaherukkavaahto maistui hyvältä pelkästään, mutta kakun sisällä se jostain syystä maistui vain pahalta, ja sitähän en voinut tietää etukäteen.



Kakun sienet on tehty mantelimassasta. Lakin massa on värjätty Squires Kitchenin punaisella pastavärillä, jota voi ostaa vaikkapa täältä. (Useimmat punaiset elintarvikevärit sisältävät eläinperäistä karmiinia, e-120, jota Squires Kitchenin väreissä ei ole.) Sienen pilkut ovat Dr Oetkerin hopeakuulia. (Kaikki hopeakuulat eivät välttämättä ole vegaanisia, sillä ne saattavat sisältää esimerkiksi liivatetta tai mehiläisvahaa, kuten monet muutkin kakun koristeet.)

Kuorrute on oma versioni Butter Cream -kuorrutteesta. En osaa sanoa aivan tarkkoja määriä ainesosille, mutta suurin piirtein seuraavalla ohjeella saa kuorrutteen, joka riittää keskikokoisen kakun kuorruttamiseen. Kookosrasva tekee kuorrutteesta hyvin koossapysyvän, mutta sen voi korvata margariinilla.
  • 50 g Tummansinistä Keiju-margariinia
  • 0,5 dl sulatettua kookosöljyä tai kookosrasvaa
  • 2 rkl kasvimaitoa, vettä tai mehua
  • reilu puoli pakettia tomusokeria
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi sähkövatkaimella. Käytä sen verran tomusokeria, että kuorrute on sopivan paksuista. Sen on tarkoitus jo tässä vaiheessa olla aika jämäkkää, sillä se ei varsinaisesti kovetu kovinkaan paljon kuorruttamisen jälkeen.

Lisää halutessasi väriainetta ja/tai makuainetta. Kuorrutteen voi värjätä elintarvikevärien lisäksi kaakaojauheella, kurkumalla, tipalla säilykepunajuurten lientä tai käyttämällä nesteenä jotain mehua. Makua kuorrutteeseen antavat vaikkapa kaakaojauhe, sitruuna- tai limemehu tai niiden kuori tai erilaiset makuesanssit ja -uutteet.


Näiden muffinssien ohje vaatii vielä hieman hiomista. Lopputulos ei maistunut pahalta, mutta oli muuten vain turhan kummallinen. Laitoin kuvan tänne noiden koristerakeiden vuoksi. Niitä myydään nimellä 'Linssit' ja niiden valmistaja on K. E. Sundqvist Oy. Ostin oman pussini Citymarketista, jossa myytiin muitakin saman firman vegaanisia tuotteita, kuten erivärisiä koristekuulia ja lehdenmallisia koristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu