Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin,
joiden ainekset voi ostaa perusruokakaupoista. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia.
Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Info | Reseptiarkisto | Täytekakkuopas
Munien korvaaminen | Maitotuotteiden korvaaminen | Liivatteen korvaaminen
Tuulispään leivontakirja nettiin -projekti | Palmuöljyttömiä tuotteita leivontaan
Omena- ja marjareseptejä loppukesään ja alkavaan syksyyn!

perjantai 19. lokakuuta 2012

Uusia elintarvikevärejä


Päivitys 17.2.2014: Maahantuojan tiedoista poiketen vihreä väri sisältää laktoosia, joten se ei ole vegaaninen.

Bongasin Sokokselta tällaisia tyyppejä eli Terre Exotique -merkkisiä elintarvikevärejä, joiden värit tulevat luonnollisista aineksista atsovärien sijaan. Purkit maksoivat Sokoksella 5,50 € kappaleelta, joten hinta oli oikein kohtuullinen. Purkit vaikuttavat pikaisen testauksen perusteella myös tosi riittoisilta, kuten allaolevasta kuvasta voinee päätellä.


Tuotteiden ainesosaluettelot ovat myös ihastuttavan lyhyet. Kaikissa kolmessa ostamassani purkissa on maltodekstriiniä, minkä lisäksi mustassa on lääkehiiltä, oranssissa annattoa eli hedelmää, ruskeassa karamellia eli paahdettua sokeria ja punaisessa punajuurimehutiivistettä. Huom! Vihreä väri sisältää laktoosia, joten se ei ole vegaaninen.

Maahantuoja eli Gift Gourmet kertoi, että heidän nettikauppansa ja Tampereen Sokoksen lisäksi värejä voi ostaa Turun Kauppahallin Little Britannia Corner Shopista. Toivotaan, että näitä saadaan myös muualle. Kannattaakin vinkkailla omalle kauppiaalle näistä.

Päivitys 12.2.2013: Olen nyt käyttänyt näitä värejä useita kertoja ja tehnyt muutamia havaintoja. Näiden värien voimakkuus on pastellisävyjen luokkaa, joten shokkivärjättyjä kakunkuorrutteita ja koristeita ei näillä väreillä pysty tekemään. En suosittele käyttämään näitä värejä isoa määrää kerralla, sillä värin oma maku saattaa maistua läpi, esimerkiksi keltaisessa värissä on melko kitkerä maku. Muuten olen näihin kyllä tosi tyytyväinen.

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa saada lisää vegevärejä! Mietin vain (näin aivan lisäaineista ja ylipäätään ainesosien terveysvaikutuksista täysin ulalla olevana), että mahtaako lääkehiili olla miten (epä-)terveellistä kropalle? Eikö se ole sama aine, jota käytetään myrkytystilanteissa estämään myrkyn (=kaiken elimistössä olevan) imeytymisessä? Vai onko sitä tuossa sitten niin hirmuisen vähän, ettei sillä ole mitään vaikutusta?

    VastaaPoista
  2. Lääkehiiltähän käytetään esimerkiksi lakritsin ja salmiakin värjäämiseen. Wikipedia kertoo, että lääkehiilestä ei voi saada yliannostusta, mutta suurina määrinä se voi aiheuttaa ummetusta. Ei siis vaikuta siltä, että värjäystarkoituksessa siitä olisi mitään haittaa :)

    VastaaPoista