keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Salmiakkihämähäkit


Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Hämähäkkikeksien idea syntyi muutama päivä sitten kangaskaupassa. Kohtasin siellä hyvin pienen mutta hyvin hyppiväisen hämähäkin, jota uhkasi musertumiskuolema kangasrullien väliin. Sain hämähäkin tassuttelemaan kädelleni ja kannoin sen ulos - toivottavasti se ei joutunut saman tien kenenkään välipalaksi.

Hämähäkkikeksit, n. 16 kpl
 • 100 g Tummansinistä Keiju-margariinia
 • 0,25 dl öljyä
 • 1 dl sokeria
 • 0,25 dl vettä
 • 0,5 tl vaniljauutetta tai 1 tl vaniljasokeria
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 0,25 tl leivinjauhetta
 • n. 1 dl Turkinpippurirouhetta
 • Malacon lakunauhaa jaloiksi
 • Lakritsia silmiksi
 1. Sekoita margariini, öljy, sokeri, vesi ja vanilja tasaiseksi.
 2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää seos märkien ainesten joukkoon.
 3. Muotoile taikina kostutetuilla käsillä pikkuleiviksi. Ripottele keksien pinnalle Turkinpippurirouhetta ja painele sitä hieman kiinni kekseihin. (Irralliset rouhehiput kannattaa kerätä pois pelliltä ja keksien reunoilta, koska sellaisenaan uuniin joutuessaan ne turpoavat ja kärähtävät ja näin olleen saattavat antaa kekseille ikävän savuaromin.)
 4. Paista keksejä 200 C-asteessa n. 8 minuuttia.
 5. Painele kuumiin kekseihin lakujalat ja -silmät. Anna keksien jäähtyä mieluiten ritilällä.
Koska varsinkaan kaikki aikuiset eivät aina arvosta hassutteluruokia, voi keksit valmistaa myös ilman silmiä ja jalkoja ;)

3 kommenttia:

 1. Tämmöisestä hämähäkistä minäkin tykkään, en niin välitä niistä oikeista ;)

  VastaaPoista
 2. Hönttä: Nämä hämähäkit ovat kyllä hieman helpommin lähestyttäviä kuin oikeat hämikset :)

  Piia: Kiitos :)

  Ihmisen sanotaan syövän elämänsä aikana unissaan kymmeniä hämähäkkejä. Voisikohan tuota tilastoa huijata syömällä hämähäkkikeksejä?

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu