Info

Yhteystiedot ja yhteistyökuviot

  • Nimeni on Satu Saunio ja sähköpostini on kamomillankonditoria (ät) gmail (piste) com.
  • Huom! En tee blogissa yritysyhteistyötä.
  • Kamomillan konditoria ei ole yritys vaan henkilökohtainen blogini. Minulta ei voi tilata kakkuja tai muita leivonnaisia.

Reseptien ja kuvien tekijänoikeudet

  • Kamomillan konditorian reseptit ovat vapaasti käytettävissä, mutta on kohteliasta mainita niiden lähde (Satu Saunio / Kamomillan konditoria).
  • Kysythän aina luvan, mikäli haluat käyttää blogin kuvia.
  • Blogin banneri ja muut piirroskuvat ovat Juha Harjun käsialaa, ja niiden käytöstä tulee sopia kanssani aina erikseen.


Kuka minä olen?

Olen Satu Saunio, 43-vuotias harrastelijaleipuri. Synnyin Tampereella, jossa asuin kesään 2018 saakka, jolloin muutin puolisoni kanssa Ohioon Yhdysvaltoihin. Palasin takaisin Suomeen loppuvuodesta 2020. 

Kamomillan konditoria sai alkunsa alkuvuodesta 2009, kun löysin nettikirjakaupasta amerikkalaisia vegaanisia leivontakirjoja ja innostuin leipomisesta ja omien reseptien kehittelystä toden teolla. Blogin alkuaikoina kirjoittelin blogiin myös jonkin verran satuja, joissa seikkaili blogille nimensä antanut Kamomilla-niminen henkilö.

Kamomillan konditorian jalanjäljissä syntyi myös Tuulispään leivontakirja syksyllä 2015. Julkaisin kaikki kirjan reseptit myös blogissa kesällä 2019. Reseptejä voi selata helposti kirjan oman sivun kautta.

Kamomillan konditorian tärkein tehtävä on madaltaa kynnystä kokeilla vegaanista leipomista ja tehdä siitä tavallista. Pyrin blogin resepteissä aina helppouteen ja siihen, että reseptien ainekset on helppo ostaa tavallisesta kaupasta. Tervetuloa mukaan, sillä vegaaniherkut maistuvat ihan kaikille! 

Ryhdyin itse vegaaniksi 17-vuotiaana eläinten oikeuksien vuoksi. Vuosien aikana olen oppinut, että vegaaniruokavalio on erittäin hyvä asia myös ympäristö- ja ihmisoikeussyistä. Vähentämällä eläinperäisen ruoan syömistä voidaan hidastaa ilmastokriisiä, lajikatoa ja muita ympäristöongelmia. Toki siihen tarvitaan myös muita keinoja, mutta kasvisruoka on yksi tehokkaimmista keinoista, jolla yksilö voi itse vaikuttaa. Siksi kannustankin kaikkia vähintään vähentämään eläinperäisen ruoan kulutusta!

Työskentelen Oikeutta eläimille -yhdistyksessä, ja päätyökseni teen Vegaanihaaste-kampanjaa. Olen vastuussa Vegaanihaasteen uutiskirjeistä, nettisivujen tietoartikkeleista sekä Facebook-ryhmistä.

H. C. Andersen lukee ankanpoikaselle satua Central Parkissa syksyllä 2009.