Info | Munien korvaaminen | Maidon korvaaminen | Liivatteen korvaaminen
Täytekakkuopas
| Reseptiarkisto
| Osta Tuulispään leivontakirja!
Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin.
Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia.

Info

Yhteistyökuviot ja yhteystiedot

 • Kamomillan konditoria ei ole yritys vaan henkilökohtainen blogini. Minulta ei voi tilata kakkuja tai muita leivonnaisia.
 • Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteella kamomillankonditoria@gmail.com. Minut tavoittaa myös Facebookista tai kommentoimalla blogin tekstejä. Huom! En ota vastaan tuotelahjoituksia, rahaa tai illanviettokutsuja yrityksiltä.

Reseptien ja kuvien tekijänoikeudet

 • Kamomillan konditorian reseptit ovat vapaasti käytettävissä, mutta on kohteliasta mainita niiden lähde.
 • Blogin valokuvia saa käyttää vapaasti eläinten oikeuksien ja kasvissyönnin edistämiseen, kunhan lähde mainitaan. Kysythän luvan, mikäli haluat käyttää kuvia muihin tarkoituksiin.
 • Blogin banneri ja muut piirroskuvat ovat Juha Harjun käsialaa, ja niiden käytöstä tulee sopia kanssani aina erikseen.


Kuka minä olen?

Olen Satu Saunio, 38-vuotias tamperelainen harrastelijaleipuri. Olen kirjoittanut yhden keittokirjan, Tuulispään leivontakirjan. Työskentelen tällä hetkellä Oikeutta eläimille -järjestön Vegaanihaaste-kampanjassa. Lisäksi olen mukana Eläinsuojelukeskus Tuulispään toiminnassa ja hallituksessa. Vastaan Tuulispään kahvila-kioski Pikku Puhurin toiminnasta ja menusta. Teen myös reseptejä Huili-lehdelle.

Ryhdyin vegaaniksi 17-vuotiaana eläinten oikeuksien vuoksi. Ympäristö- ja terveyssyyt sekä globaali sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat nykyisin eläinten oikeuksien ohella tärkeitä syitä valita tämä elämäntapa. Suosittelen kasvisruokaan tutustumista ihan kaikille, jotka ovat kiinnostuneita eläimistä, ympäristöstä, terveydestä ja uusista makuelämyksistä.

Kamomillan konditoria syntyi vuonna 2009 löydettyäni amerikkalaisten vegaanisten leivontakirjojen luo ja innostuttuani ruokakuvauksesta. Perustin tämän blogin ja aloin kehitellä omia reseptejä. Blogin alkuaikoina kirjoittelin blogiin myös jonkin verran satuja, joissa seikkaili blogille nimensä antanut Kamomilla-niminen henkilö.

Kamomillan konditorian tärkein tehtävä on välittää tietoa siitä, että vegaanileivonta voi olla helppoa ja herkullista eikä se kuulu vain vegaanien tai allergikkojen keittiöihin. Tervetuloa mukaan, sillä vegaaniherkut maistuvat ihan kaikille!

Otan mielelläni vastaan palautetta blogista ja blogin resepteistä sekä vinkkejä siitä, mitä reseptejä Kamomillan konditoriaan kaivattaisiin.

H. C. Andersen lukee ankanpoikaselle satua Central Parkissa syksyllä 2009.

11 kommenttia:

 1. Hei satu!
  Sain vinkin siitä, että blogistasi löytyy mylipatukan ohje. En kuitenkaan etsinnöistäni huolimatta löytänyt sitä. Olikohan tuolla nimellä? Raaka-aineena tietenkin mysli, rasvana on käytetty kookosrasvaa/keijua. Muuten en tiedä tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakutoiminto on jostain syystä ollut jonkin aikaa rikki, enkä keksi, mitä sille pitäisi tehdä. Pahoittelut siis siitä, että etsiminen blogista on vähän turhan hankalaa tällä hetkellä.

   Ainoa myslipatukantyyppinen resepti tässä blogissa on tämä ohje vuosien takaa: http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/2009/06/evaspatukat.html

   Poista
 2. Hyvä Satu!
  Viime kesän Vegefestistä sain mukaan reseptivihkosen. Siinä oli muun muassa sitruunaruutujesi ohje. Eilen sitten kokeilin sitä, kun silken tofu oli vanhentumassa, enkä keksi tarpeeksi ylisanoja kehumiseen! Pohja suli suussa, ja täytteen koostumus ja kiinteys oli ihan täydellinen, vaikka kyllä epäilin pysyykö täyte muka koossa. Paljon kiitoksia! T. Kirsi

  VastaaPoista
 3. Hei Satu! Kiitos paljon muffinssireseptistäsi Huili-lehdessä nro 1/2016. Muffinsit olivat parhaita mitä olen koskaan syönyt! :) T: Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! On ihanaa saada tällaista palautetta :) Seuraavaankin Huiliin on todennäköisesti myös tulossa reseptejäni vähän toisenlaisella teemalla.

   Poista
  2. Jes, mahtavaa! Kiitos! T: Liisa

   Poista
 4. Hei,
  Mitkä olivat ne ihanat leivonnaiset jota maistatutit Vegfesteillä 2016? Mudcake oli yksi..

  VastaaPoista
 5. Onko ohje siihen mutakakkuun siis blogistasi: maanantai 14. lokakuuta 2013 Mutakakku?
  - Ja mitä olivat ne muut Vegfest leivonnaiset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkästi! Kaikki maistiaiset oli Tuulispään leivontakirjasta eli eivät löydy täältä blogista :) Tarjolla oli brownieta, hasselpähkinämokkapaloja, kardemumma-mantelikeksejä, täysjyväkeksejä ja maapähkinävoi-banaanikakkua.

   Poista
 6. Kiitos viestistä :) Ok, nyt sitten kirjan ostoon! (kunhan rahatilanne paranee..)t. miss m

  VastaaPoista