Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin,
joiden ainekset voi ostaa perusruokakaupoista. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia.
Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Info | Reseptihakemisto | UKK | Täytekakkuopas
Vinkkejä aloittelijoille | Tuulispään leivontakirjan reseptit
Miten korvata vegaanivaihtoehdoilla: Kananmunat | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteet | Liivate
Vegaanisia leipomisvinkkejä erikoisruokavalioille: Gluteeniton | Soijaton | Palmuöljytön
Ajankohtaista: ideoita pääsiäisen ajan leivonnaisista ja jälkiruoista

Info

Yhteystiedot ja yhteistyökuviot

  • Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteella kamomillankonditoria@gmail.com. Huom! En tee blogissa yritysyhteistyötä.
  • Kamomillan konditoria ei ole yritys vaan henkilökohtainen blogini. Minulta ei voi tilata kakkuja tai muita leivonnaisia.

Reseptien ja kuvien tekijänoikeudet

  • Kamomillan konditorian reseptit ovat vapaasti käytettävissä, mutta on kohteliasta mainita niiden lähde (Satu Saunio / Kamomillan konditoria).
  • Blogin valokuvia saa käyttää kasvissyönnin ja eläinten oikeuksien edistämiseen, kunhan lähde (Satu Saunio / Kamomillan konditoria) mainitaan. Kysythän luvan, mikäli haluat käyttää kuvia muihin tarkoituksiin.
  • Blogin banneri ja muut piirroskuvat ovat Juha Harjun käsialaa, ja niiden käytöstä tulee sopia kanssani aina erikseen.


Kuka minä olen?

Olen Satu Saunio, 42-vuotias harrastelijaleipuri. Synnyin Tampereella ja asuin siellä kesään 2018 saakka, jolloin muutin puolisoni kanssa Ohioon Yhdysvaltoihin. Palasin takaisin Suomeen loppuvuodesta 2020. 

Kamomillan konditoria sai alkunsa alkuvuodesta 2009, kun löysin nettikirjakaupasta amerikkalaisia vegaanisia leivontakirjoja ja innostuin leipomisesta ja omien reseptien kehittelystä toden teolla. Blogin alkuaikoina kirjoittelin blogiin myös jonkin verran satuja, joissa seikkaili blogille nimensä antanut Kamomilla-niminen henkilö.

Kamomillan konditorian jalanjäljissä syntyi myös Tuulispään leivontakirja syksyllä 2015. Julkaisin kaikki kirjan reseptit myös blogissa kesällä 2019. Reseptejä voi selata helposti kirjan oman sivun kautta.

Kamomillan konditorian tärkein tehtävä on madaltaa kynnystä kokeilla vegaanista leipomista ja tehdä siitä tavallista. Pyrin blogin resepteissä aina helppouteen ja siihen, että reseptien ainekset on helppo ostaa tavallisesta kaupasta. Tervetuloa mukaan, sillä vegaaniherkut maistuvat ihan kaikille! Otan mielelläni vastaan palautetta blogista ja blogin resepteistä sekä vinkkejä siitä, mitä reseptejä ja tietoja Kamomillan konditoriaan kaivattaisiin.

Ryhdyin itse vegaaniksi 17-vuotiaana eläinten oikeuksien vuoksi. Vuosien aikana olen oppinut, että vegaaniruokavalio on erittäin hyvä asia myös ympäristö- ja ihmisoikeussyistä. Vähentämällä radikaalisti lihan ja maitotuotteiden syömistä voidaan ilmastonmuutos, biodiversiteettikato ja moni muu globaali ympäristöongelma vielä pysäyttää. Toki tarvitaan myös muita keinoja, mutta kasvisruoka on yksi tehokkaimmista keinoista, jolla yksilö voi vaikuttaa. Siksi kannustankin kaikkia vähintään vähentämään eläinperäisen ruoan kulutusta.

Olen tehnyt paljon vapaaehtoistöitä järjestöille, jotka pyrkivät edistämään eläinten oikeuksia ja kasvissyöntiä. Olin pitkään mukana Vegaaniliiton toiminnassa sekä järjestämässä vuosien 2010 ja 2012 Vegfest-tapahtumia. Kun paikallisryhmän toiminta aikanaan hiipui aktiivien elämäntilanteiden muututtua, siirryin mukaan Oikeutta eläimille -yhdistyksen toimintaan. Olen erityisesti ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa yhdistyksen Vegaanihaaste-kampanjaa, ja kesästä 2017 kevääseen 2018 olin myös palkattuna työntekijänä Vegaanihaasteelle, ja nyt taas uudelleen syksystä 2021 lähtien.

H. C. Andersen lukee ankanpoikaselle satua Central Parkissa syksyllä 2009.