Info

Yhteistyökuviot ja yhteystiedot
 • Kamomillan konditoria ei ole yritys vaan henkilökohtainen blogini. Minulta ei voi tilata kakkuja tai muita leivonnaisia.
 • Jos yrityksesi, yhdistyksesi tai muu yhteisösi kaipaa vinkkejä vegaanisten leivonnaisten valmistukseen, olen mielelläni avuksi. Lisäksi minulta voi kysyä ruoanlaittoon ja eläinten oikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Voin antaa haastatteluja ja pitää luentoja näistä aiheista ilman korvausta.
 • Huom! En ota vastaan tuotelahjoituksia, rahaa tai illanviettokutsuja yrityksiltä. En myöskään halua osallistua kilpailuihin tai vastaanottaa mainospostia. Kiitos, että huomioit tämän yrityksesi toiminnassa!
 • Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteella kamomillankonditoria@gmail.com. Minut tavoittaa myös Facebookista tai kommentoimalla blogin tekstejä.

Reseptien ja kuvien tekijänoikeudet
 • Kamomillan konditorian reseptit ovat vapaasti käytettävissä, mutta on kohteliasta mainita niiden lähde.
 • Blogin valokuvia saa käyttää vapaasti eläinten oikeuksien ja kasvissyönnin edistämiseen, kunhan lähde mainitaan. Kysythän luvan, mikäli haluat käyttää kuvia muihin tarkoituksiin!
 • Blogin banneri ja muut piirroskuvat ovat Juha Harjun käsialaa, ja niiden käytöstä tulee sopia kanssani aina erikseen, kiitos!Kuka minä olen?

Olen Satu Saunio, 36-vuotias tamperelainen harrastelijaleipuri. Olen kirjoittanut yhden keittokirjan, Tuulispään leivontakirjan. Toimin vapaaehtoisena Vegaaniliitossa ja Oikeutta eläimille -yhdistyksessä. Vietän lisäksi paljon aikaa Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä eläimiä hoitaen ja Tuulispään muihin töihin osallistuen. Vuonna 2016 teen reseptejä Huili-lehdelle.

Ryhdyin vegaaniksi 17-vuotiaana eläinten oikeuksien vuoksi. Ympäristö- ja terveyssyyt sekä globaali sosiaalinen oikeudenmukaisuus ovat nykyisin eläinten oikeuksien ohella tärkeitä syitä valita tämä elämäntapa. Suosittelen vegaaniruokaan tutustumista ihan kaikille vaikkapa menestyksekkään Vegaanihaasteen muodossa!

Kamomillan konditoria syntyi vuonna 2009 löydettyäni amerikkalaisten vegaanisten leivontakirjojen luo ja innostuttuani ruokakuvauksesta. Perustin tämän blogin ja aloin kehitellä omia reseptejä. Blogin alkuaikoina kirjoittelin blogiin myös jonkin verran satuja, joissa seikkaili blogille nimensä antanut Kamomilla-niminen tyttö.

Kamomillan konditorian tärkein tehtävä on välittää tietoa siitä, että vegaanileivonta on helppoa ja herkullista eikä se kuulu vain vegaanien tai allergikkojen keittiöihin. Tervetuloa mukaan, sillä vegaaniherkut maistuvat ihan kaikille!

Otan mielelläni vastaan palautetta blogista ja blogin resepteistä sekä vinkkejä siitä, mitä reseptejä Kamomillan konditoriaan kaivattaisiin.


Raaka-aineet
 • Vehnäjauhoina käytän itse luomuvehnäjauhoja, mutta leivonnaiset onnistuvat vallan hyvin myös tavallisilla vehnäjauhoilla. Mikäli käytän täysjyväjauhoja, erikoishienoja jauhoja, spelttiä tai muita vastaavia jauhoja, kirjoitan sen reseptiin.
 • Sokerina käytän reilun kaupan luomuruokosokeria. Täysruokosokerit ja muut erityiset makeutukset mainitsen aina erikseen. Luomu- ja reilun kaupat sokerit löytyvät edullisissa pakkauksissa jo perusmarketeistakin, mutta myös pienempien luomu- ja erikoiskauppojen valikoimaan kannattaa tutustua, jos siihen on mahdollisuus.
 • Kaakaona käytän reilun kaupan luomukaakaojauhetta ja suklaankin ostan pääsääntöisesti sekä luomuna että reiluna. Kumpaakin näistä löytyy ihan tavallisista kaupoista, ihan tavallisten kauppojen omien merkkien joukosta.
 • Kermavaahtona käytän joko Alpron soijavispiä tai Plantin kauravispiä. Lue lisää täältä.
 • Margariinina käytän Keiju Laktoositon 70 % -margariinia eli tummansinistä Keijua. Lue lisää täältä. Öljyksi kannattaa valita miedonmakuinen öljy, kuten perusrypsiöljy, sillä kylmäpuristettu rypsiöljy ja oliiviöljy maistuvat pahasti läpi leivonnaisesta.

Tärkeää asiaa lusikoista ja muffinssivuoista!

Tavalliset syömislusikat voivat poiketa Kamomillan konditoriassa käytettävistä virallisista mitoista:
 • 1 rkl = 15 ml
 • 1 tl = 5 ml
Varmista siis lusikoidesi tilavuus tai hanki viralliset mittalusikat, jotta leipomukset varmasti onnistuvat! Tämä on erityisen tärkeää agar-agaria vaativissa leivonnaisissa. Suosittelen sellaista lusikkasettiä, jossa on ruoka- ja teelusikan lisäksi 0,5 ja 0,25 teelusikan mitat.

Muffinssi- ja pikkukakkustaikinani ovat usein melko löysiä, koska niin muffinsseista tulee rakenteeltaan parhaita eli pehmeitä ja kuohkeita. Paistan muffinssit aina käyttäen sekä muffinssivuokaa että muffinssipeltiä, joka estää muffinsseja leviämästä paistettaessa.

Jos sinulla ei ole muffinssipeltiä, voit yrittää estää leviämistä seuraavin keinoin:
 • Käytä uunissa leviämättömiä muffinssivuokia eli nk. amerikan muffinivuokia, italian leivosvuokia, kartonkivuokia, foliovuokia tai silikonivuokia.
 • Laita kaksi vuokaa päällekkäin ja kaada taikina vuokaan vasta juuri ennen uuniin laittamista.

H. C. Andersen lukee ankanpoikaselle satua Central Parkissa syksyllä 2009.

11 kommenttia:

 1. Hei satu!
  Sain vinkin siitä, että blogistasi löytyy mylipatukan ohje. En kuitenkaan etsinnöistäni huolimatta löytänyt sitä. Olikohan tuolla nimellä? Raaka-aineena tietenkin mysli, rasvana on käytetty kookosrasvaa/keijua. Muuten en tiedä tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hakutoiminto on jostain syystä ollut jonkin aikaa rikki, enkä keksi, mitä sille pitäisi tehdä. Pahoittelut siis siitä, että etsiminen blogista on vähän turhan hankalaa tällä hetkellä.

   Ainoa myslipatukantyyppinen resepti tässä blogissa on tämä ohje vuosien takaa: http://kamomillankonditoria.blogspot.fi/2009/06/evaspatukat.html

   Poista
 2. Hyvä Satu!
  Viime kesän Vegefestistä sain mukaan reseptivihkosen. Siinä oli muun muassa sitruunaruutujesi ohje. Eilen sitten kokeilin sitä, kun silken tofu oli vanhentumassa, enkä keksi tarpeeksi ylisanoja kehumiseen! Pohja suli suussa, ja täytteen koostumus ja kiinteys oli ihan täydellinen, vaikka kyllä epäilin pysyykö täyte muka koossa. Paljon kiitoksia! T. Kirsi

  VastaaPoista
 3. Hei Satu! Kiitos paljon muffinssireseptistäsi Huili-lehdessä nro 1/2016. Muffinsit olivat parhaita mitä olen koskaan syönyt! :) T: Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! On ihanaa saada tällaista palautetta :) Seuraavaankin Huiliin on todennäköisesti myös tulossa reseptejäni vähän toisenlaisella teemalla.

   Poista
  2. Jes, mahtavaa! Kiitos! T: Liisa

   Poista
 4. Hei,
  Mitkä olivat ne ihanat leivonnaiset jota maistatutit Vegfesteillä 2016? Mudcake oli yksi..

  VastaaPoista
 5. Onko ohje siihen mutakakkuun siis blogistasi: maanantai 14. lokakuuta 2013 Mutakakku?
  - Ja mitä olivat ne muut Vegfest leivonnaiset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkästi! Kaikki maistiaiset oli Tuulispään leivontakirjasta eli eivät löydy täältä blogista :) Tarjolla oli brownieta, hasselpähkinämokkapaloja, kardemumma-mantelikeksejä, täysjyväkeksejä ja maapähkinävoi-banaanikakkua.

   Poista
 6. Kiitos viestistä :) Ok, nyt sitten kirjan ostoon! (kunhan rahatilanne paranee..)t. miss m

  VastaaPoista