Kamomillan konditoria on vegaaninen leivontablogi, jossa keskitytään helppoihin ja kaikille maistuviin resepteihin,
joiden ainekset voi ostaa perusruokakaupoista. Blogin reseptit ovat aina täysin kasviperäisiä eli munattomia ja maidottomia.
Tervetuloa mukaan eläinystävällisten herkkujen maailmaan!

Info | Reseptihakemisto | UKK | Täytekakkuopas
Vinkkejä aloittelijoille | Tuulispään leivontakirjan reseptit
Miten korvata vegaanivaihtoehdoilla: Kananmunat | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteet | Liivate
Vegaanisia leipomisvinkkejä erikoisruokavalioille: Gluteeniton | Soijaton | Palmuöljytön
Ajankohtaista: Ihana Wiener nougat -kakku ja muita joulun leivonnaisia!

Reseptihakemisto

Tervetuloa Kamomillan konditorian reseptiarkistoon! Blogissa on yli seitsemänsataa reseptiä, joiden joukossa on kakkuja, keksejä, jäätelöitä, kuppikakkuja, whoopieita, piirakoita, pullia ja vaikka mitä muuta.

Koska reseptejä on valtavasti, on reseptiarkiston tarkoituksena helpottaa sopivan reseptin ja inspiraation löytämistä. Arkisto on jaettu neljään osaan:
  • Koosteissa on linkkejä eri aihealueita sisältäviin teksteihin. Teksteissä on valikoima reseptejä sekä usein myös erilaisia vinkkejä aihealueeseen liittyen.  
  • Tunnisteisiin on listattu blogin tunnisteet, joiden avulla voit etsiä reseptejä leivonnaistyypeittäin, juhlittain sekä ruokavalioittain. 
  • Haku-osiossa on hakukenttä sekä ohjeet siihen, miten blogista voi etsiä reseptejä useilla tunnisteilla kerrallaan. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi silloin, jos etsit keksireseptejä, jotka voi valmistaa gluteenittomina ja soijattomina tai jos etsit pähkinättömiä juustokakkureseptejä.
  • Suosikkiresepteissä on yksittäisiä hyväksi todettuja ja suosittuja reseptejä kuvineen.


Koosteet

Lisään linkkejä tähän osioon sitä mukaa kuin saan tekstejä valmiiksi. Voit ehdottaa omia toiveitasi kommenteissa!

Tunnisteet

Tunnisteet on jaettu makeisiin, suolaisiin, juhlapäiviin, erikoisruokavalioihin sekä muihin teksteihin.

Makeat


Suolaiset leivonnaiset


Juhlapäivät


Erikoisruokavaliot

Kaikki Kamomillan konditorian reseptit ovat vegaanisia eli ne ovat automaattisesti maidottomia, munattomia, laktoosittomia ja liivatteettomia. Iso osa resepteistä on myös tarvittaessa mahdollista valmistaa myös ilman gluteenia, soijaa tai pähkinää.
  • Gluteenittomat reseptit ovat joko sellaisenaan gluteenittomia tai reseptin yhteydessä on annettu ohjeet reseptin muokkaamiseen gluteenittomaksi. Lue myös tämä teksti, jossa on reseptivinkkejä sekä tietoa gluteenittomasta leipomisesta.
  • Soijattomat reseptit ovat joko sellaisenaan soijattomia tai niiden soijaa sisältävät raaka-aineet on helppo vaihtaa muihin tuotteisiin. Lue myös tämä teksti, jossa on reseptivinkkejä ja tietoa soijatuotteiden korvaamisesta.
  • Pähkinättömät reseptit ovat sellaisenaan pähkinättömiä tai sellaisia, joista pähkinät voi helposti jättää pois.


Tässä vielä erikseen muutama yhdistelmä erikoisruokavalioista 

Nämä reseptit ovat joko sellaisenaan kaikkia mainittuja tai niissä on annettu ohjeet muokkaukseen.
Jos tarvitset muunlaisia erikoisruokavalioreseptejä, voit kysellä niitä kommenteissa, sähköpostilla (kamomillankonditoria@gmail.com), Facebookissa tai Instagramissa.


Muut kuin reseptit


Haku blogista

Voit myös käyttää tätä hakukenttää. Hakukenttä ei valitettavasti toimi täysin kattavasti ja se voi jättää sopivia reseptejä haun ulkopuolelle. Jos siis etsit jotain tiettyä reseptiä, mutta haku ei sitä löydä, voit jättää kysymyksen aiheesta kommenttikenttään.


Jos haluat etsiä blogista reseptejä useilla tägeillä samanaikaisesti, se on ihan mahdollista, mutta sinun pitää valitettavasti vähän askarrella. Kopioi allaoleva teksti ja lisää sen Tägi-sanojen tilalle kaikki haluamasi tägit, esim. Gluteenittomat+Soijattomat+Keksit. Erota tägit toisistaan plus-merkillä. Huomaa, että tägien kirjainkoolla on merkitystä eli niiden pitää alkaa isolla kirjaimella. Hakutuloksena ovat ne reseptit, joissa on kaikki mainitut tägit. Ymmärrän, että tämä voi olla hankalaa, joten voit ehdottomasti pyytää minua luomaan kyseisen linkin kommenteissa!

https://www.kamomillankonditoria.com/search/label/Tägi+Tägi

Suosikkireseptejä

Olen koonnut tähän joitakin suosikkireseptejäni kuvien kera innostajaksi jokaiselle, joka etsii blogistani herkkureseptejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomio huomio! Blogiin on tullut niin paljon bottien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin aina mahdollisimman pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu