sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Suklaavanukas


Kukaan ei kiellä ostamasta valmista soijavanukasta kaupasta, mutta välillä on hauskaa tehdä vanukasta itse oikeasta suklaasta. Tällöin voi myös itse valita, käyttääkö vaikkapa luomu- tai reilun kaupan raaka-aineita. Koska tämä vanukas on tehty hyytelöimisaineella (eikä esimerkiksi tärkkelyksellä), on vanukas sellaista mukavasti lohkeavaa sorttia. Ohjeesta riittää muoteista tai annoskulhoista riippuen noin kuuteen pieneen tai yhteen isompaan vanukkaaseen.

Huomio arvoisa lukija tai blogiin sattumalta eksynyt! 

Olet saapunut blogin alkuaikoihin, jolloin innostukseni vegaanileivonnan ilosanoman levittämiseen oli jo valtava, mutta tietoa ja taitoa minulla ei vielä ollut ihan kauhean paljon. Suosittelenkin etsimään tämän reseptin tilalle jonkin tuoreemman, sanotaan vaikkapa korkeintaan viisi vuotta vanhan reseptin. Tarvittaessa voit kysellä vinkkejä esim. kommentoimalla tätä tekstiä. Koska tämä blogi on eräänlainen matka ja päiväkirja kohti parempaa vegaanista leipomista, en halua poistaa täältä näitä vanhoja tekstejä.

Suklaavanukas
 • 3 dl kaura-, soija- tai riisimaitoa
 • 0,5 dl fariinisokeria
 • ripaus suolaa
 • 0,25 tl vaniljajauhetta
 • 0,75 tl VegeSetiä*
 • 50 g tummaa suklaata
 1. Mittaa kasvimaito, fariinisokeri, suola, vanilja ja VegeSet kattilaan ja sekoita.
 2. Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan.
 3. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
 4. Jaa seos annosvuokiin ja anna jäähtyä jääkaapissa noin tunnin ajan. Jos teet yhden ison vanukkaan, on hyytymisaika pidempi.
* VegeSetin tilalla voinee käyttää myös yhden teelusikallisen agar agar -jauhetta tai yhden ruokalusikallisen agar agar -hiutaleita. Jos käytät jauhetta, anna seoksen kiehua muutaman minuutin ajan. Jos käytät hiutaleita, on kiehumisaika vähintään viisi minuuttia eli niin kauan, että hiutaleet ovat liuenneet nesteen sekaan. Muista sekoittaa koko ajan, jotta agar agar ei jämähdä kattilan pohjalle.

6 kommenttia:

 1. Mä voisin syödä vanukkaita ihan miten paljon vaan, joten halvemmaksi tulee tehdä itse, ainakin joka kymmenes kerta ;)

  VastaaPoista
 2. Mä en syö vanukkaita kauhean usein, vaikkakin mun tekee niitä tosi usein mieli. Mun suosikkivanukkaansyöntitapa on se, että pursotan suklaavanukkaan päälle ison kasan SoyaToo!:n soijakermavaahtoa, jolloin siitä tulee home made -Susette-vanukas :D

  VastaaPoista
 3. Nyt on ostettu ja kokeiltu VegeSettiä, hienosti aine toimii tässä tulos

  VastaaPoista
 4. Kiitos testausuutisista, mustikkapöperö - hyvältä näyttää ananashyytelö!

  Tuntuu hieman siltä, että tässä taloudessa syödään aika paljon hyytelöitä ja vanukkaita lähiaikoina.. Täytyypä mahdollisimman pian testata juustokakkua tai muuta vastaavaa VegeSetillä.

  VastaaPoista
 5. Hei, mä tein Dansukkerin hyytelösokeri Multilla ihan tosi hyvää kookospannacottaa, joka pysyi kumotessakin mainiosti pystyssä. VegSetistä en ole kuullutkaan, pitänee testata. Kookospannacotasta tuli kiinteydeltään ja lohkeavuudeltaan sitä luokkaa, että mieleen tuli "juusto"kakun teko sillä, mutta vielä en ole ehtinyt testaamaan. Ehkäpä Kamomilla innostuu?

  VastaaPoista
 6. En oo kuullut ennen tuosta Multista. Täytyykin seuraavalla kauppareissulla katsella, löytyisikö sitä hyllystä ja miettiä, mitä siitä voisi tehdä. Kiitos siis vinkistä :) Jonkinlaisen hyytelöimisekstran kirjoittaminen voisi myös olla paikallaan, mutta sitä ennen pitää kyllä opiskella ja testailla vähän enemmän eri hyytelöimisaineita.

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu