Satu Saunion vegaaninen leivontablogi

Info | Reseptihakemisto | Täytekakkuopas | Tuulispään leivontakirja
Näin korvaat: Kananmuna | Kermavaahto | Tuorejuusto | Muut maitotuotteetLiivate
Erityisruokavaliot: Gluteeniton | SoijatonPalmuöljytön

perjantai 18. helmikuuta 2011

Synttärimaistatuksessa oli kivaa!


Kamomillan konditoria täytti eilen kaksi vuotta ja synttäreitä vietettiin Runsaudensarvessa maistiaisia maiskutellen. Maistiaispöydän äärellä kävi vilinä koko päivän ja mukana oli kaikenikäisiä maistelijoita. Minulla ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka moni kävi maistiaisilla, mutta veikkaan maistelijoita olleen pyöreästi arvioituna sata, sillä noin seitsemänkymmentä otti mukaansa reseptivihkosen.
Oli mukavaa huomata, että moni tiesi Kamomillan konditorian jo entuudestaan ja että blogin reseptejä oli käytetty onnistuneesti. Sain myös nähdä kuvan erittäin hienosta marsukakusta, joka oli tehty käpykakun reseptillä!

Synttäripöytään oli katettu monenlaista:

Suurkiitos kaikille maistatukseen osallistuneille! Oli ihan mahtavaa maistattaa, varsinkin kun maistiaisista tykättiin niin kovasti. Erityisesti sitruunaruuduista ja hasselpähkinäkakkusista pidettiin tosi paljon. Iso kiitos kuuluu tietysti myös Runsaudensarvelle, koska sain heiltä sopivan maistatuspaikan. Koska päivä oli niin menestyksekäs, aion pitää maistatuksen joskus toistekin – täytyy vain keksiä sille yhtä hyvä tekosyy kuin blogin synttärit.

13 kommenttia:

 1. Onnea vielä synttäreiden johdosta! Upea juttu toi maistatus. Olisinpa ollut paikalla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Okriina! Oli kyllä huippua. Suosittelen maistattamista kaikille, joilla on siihen vain mahdollisuus.

  VastaaPoista
 3. No joo. Noiden herkkujen takia olisi kyllä pitänyt tulla Joensuusta sinne asti. Miten ihmeessä jaksoit väsätä noin paljon herkkuja?

  Mahtavaa, että päivä oli onnistunut. Maistatus on ihan paras tapa edistää eläinystävällistä ruokavaliota :)

  Ja tuo essu - kerta kaikkiaan ihastuttava.

  Vielä loppuun lämpimät onnittelut kaksi vuotiaalle :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Tiina! Keskiviikko meni tosiaan kokonaisuudessaan leipoessa, täyttäessä ja kuorruttaessa. Vaivannäkö on kyllä kaiken sen arvoista, koska maistattaminen on niin palkitsevaa. Tärkeintä siinä on tietysti se, että voi konkreettisesti osoittaa ihmisille esimerkiksi sen, että ilman kananmunaa voi leipoa.

  Oltiin Kamomillan kanssa samiksii, kun meillä oli molemmilla Kamomillan konditoria -essut :D

  VastaaPoista
 5. Onnittelut!! :) harmi kun en itse päässyt herkuttelemaan, mutta seuraavaa tilaisuutta odotellessa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos sinullekin, Jenna Johanna :)

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon, sekä Kamomillalle että konditorialle! Ens kerralla sit Suomen turnee, niin pääsee muissakin kaupungeissa asustelevat apajille ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, nonnis :) Vitsit, että olis siistiä lähtee turneelle!

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanista synttäriherkuista. Täällä luomu puutarhuri ihastelee myös blogin nimeä. Kamomilla tuo yrttien Äiti joka pelkällä läsnäolollaan parantaa muut läheisyydessään olevat kasvit. Valoa:)

  VastaaPoista
 10. Hyvät oli mokkakakkuset. Reseptivihkonen taisi jo hävitä jonnekin, mutta tuoltahan noita näytti muualta blogista löytyvän.

  Tiedän ihmisiä, jotka olisivat kateellisia kun eivät päässeet paikalle :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kovasti teillekin, Anonyymi ja Toni!

  VastaaPoista
 12. Heippa!

  Vähän myöhässä tulee tämä kommentti ehkä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! (: KIITOS siis valtavasti ihanista herkuista, maistatus oli todella onnistunut ja mahatava idea! Olet mielettömän hyvä leipuri ja saisit töitä varmasti mistä tahansa konditoriosta, mikäli vain tahtoisit! (= Ihana tapahtuma, ihana sinä ja ihanat leivonnaiset <3

  Olisi loistavaa jos vastaavanlainen maistatus voisi joskus hamassa tulevaisuudessa toteutua myös paikassa, jossa kävisi enimmäkseen sekaravintoa syöviä ja skeptisesti vegaanileivontaan suhtautuvia ihmisiä, sillä noilla herkuilla kääntyisi varmasti ihmisten mielipiteet alta aikayksikön. Loistavaa jälkeä, kiitos vielä kerran!! (:

  T. Toinen jauhopeukalo

  VastaaPoista
 13. Kiitokset ihanista ja kannustavista sanoista Toiselle jauhopeukalolle :) Olen mukana Tampereen Vegaaniliiton toiminnassa, ja me järjestämme muutaman kerran vuodessa juuri sellaisia maistatuksia, joissa maistelijoina ovat niin sanotut tavikset, joilla voi olla hieman negatiivisia ennakkoluuloja vegaaniruokaa kohtaan. Maistatuksissa näkee selvästi, että moni ihminen muuttaa käsitystään vegaaniruoasta, kunhan he saavat konkreettisesti sellaista maistaa. Voisikin olla ideaa pitää jossain vaiheessa maistatus leivontateemalla.

  VastaaPoista