maanantai 21. maaliskuuta 2011

Hedelmäsalaatti banaanikastikkeella


En tiedä, olenko ainoa tämän "ongelman" kanssa, mutta jostain syystä en tykkää syödä hedelmiä kokonaisesta hedelmästä haukkaamalla. Paljon kivempaa on syödä hedelmät lohkoiksi leikattuina tai hedelmäsalaattina. Kaupan valmiit hedelmäsalaattisäilykkeet kierrän kuitenkin kaukaa, koska ne eivät sokeriliemineen ihan kauheasti houkuttele.Jos salaatille haluaa kuitenkin tehdä makean kastikkeen, saa sellaisen aikaan muussaamalla banaania ja notkistamalla sitä appelsiinimehulla. Kuvan salaatin muina aineksina ovat viinirypäleet, kiivi, omena ja ehkä maailman söpöimmät minikokoiset säilykeananasrenkaat.

4 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Minä usein vaan lorautan Alpron miedon vaniljaista soijamaitoa hedelmäsalaatin päälle, sekin toimii kastikkeesta. Joskus olen tehnyt myös cashewmaitoa pähkinöistä ja vaniljatangosta.

  VastaaPoista
 2. Hedelmät ON parempia pilkottuina, ja kaikkein parhaita jonkun muun pilkkomana :D

  VastaaPoista
 3. annika: En oo koskaan tullut ajatelleeksi, että kastikkeena voisi käyttää kasvimaitoa. Kiva idea!

  nonnis: Ihana kuulla, etten ole yksin tämän asian kanssa :D

  VastaaPoista
 4. Juu, ja pitää kyllä lisätä, että itsekin syön omenani aina vähintään neljään osaan pilkottuna, paitsi hätätilanteissa. :)

  VastaaPoista

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu