perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kamomillan eläinystävälliset pääsiäisvinkit 2011


Tässä muutamia vinkkejä pääsiäiseksi!


 • Kamomillan konditoria suosittelee pääsiäisherkuiksi sitruunakeksejä, sitrustorttua  tai pääsiäispupukeksejä.
 • Chocochilissä on valmistettu kaunista pääsiäiskakkua. Muut Elinan suosittelemat pääsiäisherkut löytyvät tästä kirjoituksesta.
 • Dinan maailman pääsiäisvinkit löytyvät tämän linkin takaa.
 • Hyvä pashaohje löytyy Yrttipurkki maustehyllyssä -blogista.
 • Mämmiä voi tehdä itsekin, mutta helpommalla pääsee ostamalla mämmin kaupasta. Mämmin seuralaiseksi lautaselle voi lorauttaa kaura- tai soijamaitoa, kauravaniljakastiketta (esim. Sunnuntai tai Oatly) tai soija- tai kaurajäätelöä.
 • Lampaan lihaa pidetään virheellisesti eettisenä tuotteena – olen kerran jopa törmännyt reseptiin nimeltä "kasvissyöjän lammaspyörykät"! Lammaspaistin tilalle voi valmistaa seitanpaistin esimerkiksi Chocochilin tai Vegaaniliiton Tampereen paikallisryhmän ohjeella. Tietoa lammastuotannosta voi lukea Vegaaniliiton sivuilta.
 • Kananmunat kannattaa pääsiäisenäkin jättää ostamatta. Jos mieli tekee suklaisia munia, löytyy maidottomia vaihtoehtoja ainakin Sorinilta ja Dammenbergiltä. Runsaudensarvi myy monenlaisia maidottomia suklaamunia, joista osa on tuotettu luomu- tai reilun kaupan periaattein. Suklaamunia voi tehdä itsekin muotoilemalla mantelimassaa munanmuotoisiksi palluroiksi ja kastamalla ne sulaan suklaaseen.
 • Lisää vinkkejä eläinystävälliseen pääsiäiseen löytyy Animalian Nasuvasti sanottu -blogista.

Iloisen eläinystävällistä pääsiäistä toivottelevat Satu ja Kamomilla!

  3 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä, kiitos niistä! Sinä vuonna pääsiäinen muuttuu täydelliseksi, kun joku keksii reseptin mignon-konvehdeille! Ovat niin suolaisen hintasia, et haluis mieluummin tehdä ite. Oiskohan sulla mitään ideaa tästä aiheesta?

   VastaaPoista
  2. Kiitos, Pia! Jos tähän fudgeen laittaisi hasselpähkinän lisäksi mantelia, niin oltaisiin jo varmaan aika lähellä Mignon-konvehteja: http://kamomillankonditoria.blogspot.com/2009/12/hasselpahkinafudge.html

   VastaaPoista

  HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

  Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

  - Satu