sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Sateenkaarella koristeltu täytekakku

Kamomillan kotimetsässä oli elämä kulkenut tuttuja raiteitaan jo niin pitkään, ettei siellä juurikaan ollut mitään tarinoitavaa. Kamomilla työskenteli edelleen rouva Virtasen leipomossa, Mimosa pystytti taas kesän tullen jäätelökioskinsa ja muutkin vanhat tutut, kuten postitoimiston Tonttu, Karhuherra ja oravaperhe hoitivat hommiaan kuten ennenkin.

Jotain uutta sentään oli tapahtunut. Kamomillan Asteri-serkku oli vuokrannut pienen keltaiseksi maalatun talon Kamomillan naapurista ja asusti siinä nyt Seljan kanssa. Asterin ja Seljan kodissa oli keittiö, kylpyhuone, olohuone ja makuuhuone, jossa molemmat asukkaat nukkuivat samassa sängyssä. Eikä kukaan metsän väestä nähnyt siinä mitään paheksuttavaa tai omituista. Sen pituinen se.
Tampereella on tänä viikonloppuna Prideilty. Vegaaniliiton Tampereen ryhmä järkkäsi sateenkaaripiknikin, jonne olivat tervetulleita ihan kaikki. Koskipuistoon saapuikin paljon ihmisiä piknikkeilemään, joten syötävääkin oli yllin kyllin. Itse osallistuin nyyttäreihin tällä kakulla.

Sateenkaaritäytekakku
 • Pohja: suurinpiirtein samanlainen kuin krokotiilikakussa.
 • Kostuke: veden, sitruunamehun ja sokerin seos.
 • Täyte: Kakku on leikattu neljään osaan, joten siinä on kolmea eri täytettä, kutakin näistä omassa kerroksessaan: tuoreita mansikoita, tuoreita vadelmia ja tuoreita punaherukoita. Marjojen kanssa kerrosten väliin on levitetty vatkattua SoyaToo!-soijavispiä.
 • Kuorrute: margariini-kookosöljy-tomusokerikreemi, joka on värjätty siniseksi. (Kreemin ohje löytyy alta.)
 • Koristeet: värjättyä sokerimassaa sekä siniseksi värjättyä sokeria.
Jos sinulta ei löydy kookosöljyä, voit valmistaa kuorrutteen myös kokonaan margariinista, mutta suosittelen testaamaan kuorrutteessa myös kylmäpuristettua kookosöljyä. Se saa kuorrutteen maistumaan sopivasti kookokselta. Jos taas haluat jättää margariinin kokonaan käyttämättä, voit käyttää pelkkää kookosöljyä, jolloin saat aikaiseksi kaulittavaa kuorrutetta, kuten näissä pekaanimuffinsseissa.

Allaoleva ohje on silmämääräisesti mitattu, joten mittasuhteet saattavat hieman heitellä. Kokeilemalla kuitenkin selviää, miten paljon mitäkin ainesta pitää laittaa.

Margariini-kookosöljy-tomusokerikreemi
 • 50 g vegaanista margariinia (ks. lista täältä.)
 • 0,5 dl kookosöljyä
 • n. 1 pkt ruokotomusokeria
 • n. 2 rkl kauramaitoa tai muuta kasvimaitoa
 • 0,25 tl vaniljajauhetta
 • (elintarvikeväriä)
 1. Vatkaa margariini, kookosöljy ja puolet ruokotomusokerista sekaisin. Lisää kauramaito, vanilja ja halutessasi elintarvikeväri.
 2. Lisää ruokotomusokeria niin paljon, että kuorrute on jämäkkää, mutta silti hyvin levitettävää. Jos kuorrutteesta tulee liian paksua, voit lisätä siihen tilkan kauramaitoa. Jos se taas onkin liian löysää, lisää siihen ruokotomusokeria.
 3. Kuorrutteen voi käyttää heti, jolloin sen levittymiseen ei tarvita erityisiä kikkoja. Jos teet kuorrutteen etukäteen, niin säilytä se tällöin jääkaapissa. Kookosöljyn ansiosta kuorrute jähmettyy suht kovaksi, mutta sen saa notkistettua käyttökuntoon lämmittämällä sitä mikrossa muutaman sekunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOMIO HUOMIO! Blogiin on tullut niin paljon bottien ja huiputtajien kirjoittamia spämmikommentteja, että valitettavasti jouduin laittamaan kaikki kommentit esimoderointiin. Kestää siis aina jonkin aikaa, että kommenttisi julkaistaan. Pahoittelut tästä!

Pyrin joka tapauksessa vastaamaan kysymyksiin pian. Jos asialla on erityisen kiire, voit lähettää kysymyksen myös sähköpostilla kamomillankonditoria at gmail piste com

- Satu